Retro okénko: Pomazánkové máslo stávalo 5,50 Kčs, ochucené 6 Kčs, dnes už je pod tímto názvem neseženete
Vynikající utopenci s kečupem podle Pepy Nemravy: Nebojte se použít hořčici i ocet, správným svařením vznikne skvělá chuť
Burčák stojí jako loni, koupíte jej již od 90 Kč za litr. „Letošní ročník bude špičkový,“ říká vinař David Šťastný
Pravidla solení podle nejlepších šéfkuchařů: Kdy přidat sůl k luštěninám, kdy na játra a co se zeleninou
Prezident Masaryk a jeho skromný jídelníček: „Tatíček“ národa jedl jen třikrát denně a miloval jednoduchou bílou polévku
Jak si poradit, když vám při pečení chybí náčiní: Formičku nahradí lžička nebo panák, místo válečku poslouží láhev
Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná
Cibulový čaj je výborný domácí „lékař“ nejen na nachlazení. Jak jej správně připravit a co při tom (ne)dělat?
8 foto Kuchařské knihy pod stromečkem: Víme, kde najdete nejlepší recepty na cukroví, kde na buchty a která kuchařka má i videa
Co udělat se zbylou bramborovou kaší? Hodí se k zahuštění polévek, ale i jako základ pro placičky, krokety či k zapečení
Silikonové formy na cukroví nestojí majlant a dobře se s nimi pracuje. Jen nesmíme udělat častou začátečnickou chybu
Jednoduchý jedlý dárek: Domácí granola se připravuje snadno a rychle. S kokosem a medem chutná božsky
Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic
Příprava na Vánoce: Jak správně pečovat o kovová i plastová vykrajovátka? Pozor na myčku nádobí, mohla by materiál poničit
Formičky na pečení cukroví: Jak se o ně správně starat, aby dlouho vydržely? Pomůže obyčejná soda, ocet i nakypřená voda
Šťavnatý jahelník za pár korun: Dobrota podle receptu našich babiček voní skořicí a jablky a chutná božsky
5 foto 5 nejlepších večeří z jednoho hrnce nebo pekáčku: Bramborový kotlík, buřty na pivu nebo zapečený květák zasytí celou rodinu
Skromná kuchyně: Chlebová polévka, vydatná omeleta nebo slaný či sladký koláč. Staré pečivo do koše určitě nepatří
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Bramborové placky se zelím: Upečené v troubě na plechu nedají tolik práce a ušetříme i olej na smažení