Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkové rybízové muffiny jsou vláčné díky jogurtu a jemně voní skořicí. Hotové jsou za chvíli a zvládne je i začátečník
Zdroj: Toprecepty, Fokuska

Rybízové keře jsou právě obsypané ovocem. Kompoty a marmelády už jsou ve spíži, sirup v lednici a vy přemýšlíte, co z nich ještě rychle připravit? Kromě klasického koláče můžete vyzkoušet třeba muffiny.

Jak na rychlý moučník s rybízem

Když potřebujeme připravit pro neposedné strávníky nějakou dobrotu, je rychlý hrníčkový recept tím nejsnadnějším řešením. Rybíz je teď velmi snadno dostupný a připravit z něj muffiny podle hrníčkového receptu je báječná volba. Výborně chutnají a do hodiny mohou být na stole. 

Co je potřeba na rybízové muffiny

Základní ingredience jsou vejce, tuk, cukr, mouka a prášek do pečiva. Když navíc použijeme bílý jogurt, bude moučník šťavnatější. Pak už jen vybrat krásné zralé rybízové kuličky.

Jak pozměnit rybízové muffiny

Pokud bychom chtěli trochu pozměnit chutě, můžeme sáhnout místo krupicového cukru po třtinovém, případně kokosovém. Třtinový zajistí karamelovější nádech a kokos s rybízem také krásně ladí. Do směsi můžeme přidat i trochu skořice. Chuť můžeme zvýraznit i špetičkou soli, pár kapkami citronové šťávy nebo vanilkovým cukrem.

Pokud budeme chtít z rybízových muffinů připravit luxusní zákusek na oslavu, můžeme ho decentně posypat moučkovým cukrem a navrch dát malý lístek z rybízového keře a jednu stopku s kuličkami rybízu. 

Hrníčkové

Patrně není hospodyňky (anebo i hospodáře), která by někdy nevyužila hrníčkové míry. Je to tak jednoduché a rychlé! Stanovit si hrníček a jím odměřovat nejen ingredience, ale vlastně i velikost…

Jak připravit rychlé rybízové muffiny

Na přípravu rybízových muffinů si přichystejte: 2 vejce, ½ hrnku oleje, ½ hrnku cukru krupice, 1 hrnek polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g bílého jogurtu, ½ lžičky skořice a červený rybíz.

Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Do misky rozklepněte vajíčka, přisypte cukr a obě ingredience vyšlehejte do pěny. Přilijte olej a bílý jogurt. Opět prošlehejte. Přisypte mouku, prášek do pečiva, skořici a promíchejte do hladkého těsta.

Připravte si formičky na muffiny, pokud nejsou silikonové, tak je můžete vyložit papírovými košíčky místo vymazávání. Do každé formičky nalijte zhruba těsto do dvou třetin. Těsto posypejte kuličkami rybízu. Formičky dejte na plech a ten vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 20-30 min. Pak vyzkoušejte pomocí špejle, jestli na ní neulpívá těsto. Pokud ne, můžete plech vyndat z trouby a nechat částečně vystydnout. Pak hotové muffiny vyklopte. 

Náš tip: Připravte si muffiny podle tohoto videoreceptu a využijte rybíz nebo borůvky, podle toho, co budete mít k dispozici

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více