Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jogurtový řez s rybízem: Dvě vrstvy piškotů proložené nadýchaným krémem se šťavnatým rybízem chutnají božsky
Zdroj: Toprecepty, tejaja

Nepečené dezerty jsou v letních měsících ideální. Pochutná si na nich rodina a jsou i skvělým pohoštěním pro návštěvy. Připravené je máte za rychle a využít můžete čerstvé ovoce ze zahrádky.

Jak využít rybíz v nepečeném dezertu

Rybíz má právě sezónu, a právě nepečené dezerty s ním jsou osvěžující, když nám horka znepříjemňují život. Rybíz můžeme zkombinovat se zmrzlinou, tvarohem či mascarpone a přichystat si třeba pohár. 

I se samotným jogurtem získáme vynikající a osvěžující letní dezert, který je zároveň lehce pikantní. Drobnou nevýhodou je fakt, že je ho třeba připravit den předem, musíme ho totiž nechat vychladit. 

Co je potřeba na jednoduchý nepečený řez s rybízem

Jednoduchý nepečený řez s rybízem neobsahuje spoustu ingrediencí, přesto je velmi efektní. Důvodem je rybíz. Krém se totiž dělí na polovinu, přičemž jedna zůstane bez ovoce a druhou smícháme s rybízem. Volíme ten druh, který máme k dispozici. Krásně vypadají i jejich kombinace. Červený i černý rybíz jsou navíc oba šťavnaté a chutné. 

Zmíněný krém obsahuje kromě jogurtu i šlehačku, cukr moučku, vanilkový cukr a také želatinový ztužovač, aby byl dezert pevnější a hezky držel pohromadě.  

V receptu jsou i piškoty. Ty můžeme vyměnit například za máslové či ovesné sušenky. Sušenky do základu mohou být celé, ale i drcené.

Jak dozdobit dezert

Dezert po navršení vrstev necháme vychladit v lednici přes noc, a pak ho můžeme dozdobit ovocem. Opět může jít o různé barvy rybízu, hodí se hoblinky čokolády. Navrch můžeme dát ještě třeba lístky meduňky nebo máty. Efektní jsou i menší listy rybízu. Mimochodem: věděli jste, že z nich můžete přichystat výborný čaj?

Rybíz

Červený rybíz je oblíbeným drobným ovocem, které dozrává na našich zahradách v průběhu první poloviny léta. Obsahuje např. provitamín A, vitamín C a důležité minerální látky. Má příjemnou osvěžující…

Jak připravit nepečený jogurtový řez s rybízem

Připravte si: 1 velké balení piškotů, 300 g rybízu. Dále 500 g jogurtu, 1 šlehačku, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučka a 1 želatinový ztužovač.

Jak na to? Do vysoké mísy nalijte šlehačku, nasypte cukr a obě ingredience ušlehejte. Pak přidejte jogurt a krátce ho zašlehejte. Podle návodu dejte do misky želatinový ztužovač, vmíchejte lžíci krému, dobře promíchejte a nalijte do zbytku krému. Znovu důkladně promíchejte.

Rybíz odstopkujte, omyjte a nechte okapat. Dno nádoby vyložte pečicím papírem nebo fólií. Na dno dejte piškoty. Krém rozdělte na polovinu. Do jedné vmíchejte rybíz a naneste ji na piškoty. Na to znovu vyrovnejte piškoty a naneste krém bez ovoce. Přikryjte alobalem nebo fólií a nechte přes noc ztuhnout v lednici. Druhý den dezert dozdobte třeba rybízem.

Náš tip: Z rybízu si můžete také připravit podle tohoto videoreceptu báječný rybízový sirup:

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více