Čeká vás rande nebo důležitá schůzka? Těmto potravinám se rozhodně vyhněte
23. 2. 2021 Historie a zajímavosti
Pokud jde o přípravu na velké rande, je potřeba přemýšlet o mnoha maličkostech. Většinou myslíme na to, co si vzít na sebe, jakou vůni použít, jak si upravit vlasy... Často se tak stane, že nakonec nestíháme, dostaneme hlad a snadno ho zaženeme něčím, co ovšem přivodí zápach z úst a zničí pečlivě nachystaný první dojem. Určitá jídla navíc způsobují plynatost a její důsledky místo romantické hudby na rande poslouchat určitě nechcete! Čemu se tedy před schůzkou vyhnout?
Česnek
Při pomyšlení na nepříjemný zápach z úst napadne skoro každého česnek. Ale ve skutečnosti se může podepsat nejen na něm. Může se také vstřebat do krevního řečiště. Výsledkem je, že může přetrvávat v puse, ale může také způsobit zápach celého těla. Česnek je pro nás i přesto opravdu dobrý a neměl by být zcela vyloučen z jídelníčku, ale když se blíží důležitá schůzka nebo událost, bude nejlepší se vyhnout čemukoliv, co jej obsahuje.
Mohlo by vás zajímat
Cibule
Očekávání nadcházející důležité události může být samo o sobě docela stresující. U některých z nás to vede k nadměrnému pocení, zejména v den akce. Pokud víte, že budete před rande ve stresu a věříte, že program schůzky bude vyžadovat, abyste byli venku, určitě se vyhýbejte potravinám, které se vstřebávají do krve. Stejně jako česnek může i cibule způsobit zkažený dech a nepříjemný tělesný pach. Sloučeniny s vysokým obsahem síry obsažené v cibuli mohou mít na svědomí, že pach cibule přetrvává ve vašem dechu a vůni vašeho těla dny poté, co jste ji zkonzumovali.
Mohlo by vás zajímat
Alkohol
Nevinné páteční popíjení na terase se spolupracovníky se zdá být neškodné, pokud je však o víkendu na programu důležitá schůzka, možná se raději takovému veselí vyhněte. Většina zkonzumovaného alkoholu se bude v našem těle metabolizovat, ale část se uvolní do našeho potu i dechu. Již víme, že po vypití alkoholu můžeme cítit alkohol z dechu, ale pokud ho vypijeme příliš mnoho, může zápach přetrvávat, když se potíme. Alkohol také snižuje produkci slin, díky čemuž se naše ústa stávají dokonalým prostředím pro prosperitu bakterií. Alkohol lze dále považovat za přírodní diuretikum a jeho požití vede k dehydrataci těla.
Mohlo by vás zajímat
Káva
Zatímco ranní šálek kávy vašemu velkému večeru neublíží, kávu těsně před schůzkou nedoporučujeme. Káva určitě chutná dobře, ale v ústech může přetrvávat silné aroma, která by mohlo být nepříjemné pro osobu, s níž mluvíte. Dejte si také pozor na konzumaci příliš velkého množství kávy, protože to může způsobit nervozitu. Je dobře známo, že kofein pomáhá zvyšovat hladinu adrenalinu. Díky tomu by příliš mnoho kofeinu mohlo způsobit nadměrné pocení, které je v kombinaci s nervy výbornou směsí pro vznik fiaska. Šálek kávy vám může poskytnout energii navíc, kterou potřebujete, jen se ujistěte, že jej vypijete několik hodin před schůzkou. Anebo si po vypití vyčistěte zuby.
Mohlo by vás zajímat
Cukr
Pokud se chystáte na velké rande nebo událost, sledujte příjem cukru před událostí. Když jíme a pijeme, v ústech se nám začnou hromadit bakterie. Bakterie, které konkrétně způsobují zkažený dech, využívají výhody velkého množství cukru v ústech, použijí jej jako super palivo. I když často sáhneme po žvýkačkách, když máme pocit, že náš dech příliš nevoní, mnohé z nich jsou plné cukru. Nejen, že cukr může způsobit zkažený dech, ale může také přispět k onemocněním dásní a zubního kazu. Ujistěte se, že vaše žvýkačky jsou bez cukru a jejich žvýkání tak nebude spíše ke škodě, než k užitku.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Malá domácí kavárna aneb Jak si připravit doma ten svůj nejlepší šálek kávy
Pokud patříte k milovníkům kávy, instantní prášek… Číst více
Tři vrstvy alžírské kávy: Jak správně připravit tento trochu ostřejší nápoj s vaječným likérem a kopou šlehačky?
Ačkoli alžírská káva vyvolává dojem něčeho… Číst více
Česká baristka Kamila Chobotová míří na mistrovství světa v přípravě kávy. Vyzkoušejte její recept, jak si doma uvařit parádní nápoj
Příprava filtrované kávy je jedním ze… Číst více
Baristka Kamila Chobotová míří na mistrovství světa: Je to velká čest, říká. Rozhodnout mohou drobnosti, třeba špatně navážená káva
Mistrovství České republiky v přípravě filtrované… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Mrkev místo cigarety. Jak vám jídlo může pomoct přestat s kouřením?
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Kyselé zlato z Alsaska: Jaký je rozdíl mezi sauerkrautem a choucroutem?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami