Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!

Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!   

ingredience: 18 dkg hladké mouky, 4 žloutky, 4 bílky, 20 dkg cukru krupice, 4 polévkové lžíce vody (1 na každý žloutek), balení kokosu na obalení rolády, vanilková a kakaová dortová náplň a věci na ně potřebné (dle pokynů na jejich obalu)

postup: V kuchyňském robotovi nejdříve samostatně ušleháme bílky v sníh, pak do nich postupně přidáváme žloutky s vodou, cukr, mouku a vše vyšleháme do žluté hmoty

Poté těsto rozetřeme do tenké vrstvy na pečící papír, který jsme předem rozprostřeli na plech.

Těsto pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zezlátne a po vpíchnutí špejlí na něm neulpívají syrové kousky. Během pečení těsta si připravíme obě dortové náplně.

Piškot na chvíli přikryjeme igelitem a poté namažeme kakaovou dortovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení.

Stočíme a dáme vychladit.

Vychlazený válec potřeme druhou dortovou náplní, tentokrát vanilkovou.

Následně obalíme v kokosu …

… a máme hotovo! Roládu nakrájíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Aneta Holá

Komentáře

daninako

15. 9. 2021 21:05

Tak konečně jsem upekla podle tohoto receptu roládu podle svých představ:-K

Redakce

4. 3. 2013 13:01

Velmi se Vám omlouváme za chybu v receptu. Do těsta na roládu samozřejmě patří sníh z vaječných bílků, jak jste sami poznali. Recept je opraven a tak Vám přejeme (tentokrát již stoprocentně) dobrou chuť! :-)

vybusna vybusna

2. 3. 2013 15:40

D.: Papier dobre pretrite vlhkou handrickou a nechajte odvlhnut

D.

2. 3. 2013 10:30

Co když mi nejde sundat těsto z pečícího papíru?:-(

db

1. 3. 2013 16:10

Zdenka1

28. 2. 2013 12:01

lomačka:já také zašlehávám žloutky do sněhu. V tomto receptu se však bílky vůbec nevyskytují, což je u piškotové rolády věc nevídaná. Na mou otázku jsem však odpověď nedostala

lomačka

28. 2. 2013 11:27

Já bych řekla,že je lepší nejdřív ušlehat sníh a do něj teprv dát
žloutky ,cukr a mouku atd :-)

ladka

27. 2. 2013 19:38

Tak dik!Pekla jsem podle receptu bez sněhu a dopadlo to nahouby!Prosím opravit recept!;-(;-(

Zdenka1

25. 2. 2013 11:02

Roláda pouze ze žloutků ? Sníh z bílků se nedává ? Není ta doba pečení příliš dlouhá ?

Přidat komentář

Přidat komentář


Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům