Jak upéct roládu - fotopostup přímo od cukrářky
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
ingredience: 18 dkg hladké mouky, 4 žloutky, 4 bílky, 20 dkg cukru krupice, 4 polévkové lžíce vody (1 na každý žloutek), balení kokosu na obalení rolády, vanilková a kakaová dortová náplň a věci na ně potřebné (dle pokynů na jejich obalu)
postup: V kuchyňském robotovi nejdříve samostatně ušleháme bílky v sníh, pak do nich postupně přidáváme žloutky s vodou, cukr, mouku a vše vyšleháme do žluté hmoty
Poté těsto rozetřeme do tenké vrstvy na pečící papír, který jsme předem rozprostřeli na plech.
Těsto pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zezlátne a po vpíchnutí špejlí na něm neulpívají syrové kousky. Během pečení těsta si připravíme obě dortové náplně.
Piškot na chvíli přikryjeme igelitem a poté namažeme kakaovou dortovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení.
Stočíme a dáme vychladit.
Vychlazený válec potřeme druhou dortovou náplní, tentokrát vanilkovou.
Následně obalíme v kokosu …
… a máme hotovo! Roládu nakrájíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Aneta Holá
Sdílejte s přáteli
Články z magazínu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovocné želé bonbony
Přidáno před 22 minutami

Fazolová směs s bramborem
Přidáno před 2 hodinami

Čachochbili
Přidáno před 5 hodinami

Nanuky z ostružin
Přidáno před 20 hodinami

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Přidáno 19. 5. 2022 10:19

Toust v omeletě
Přidáno 19. 5. 2022 10:17
Komentáře
15. 9. 2021 21:05
Tak konečně jsem upekla podle tohoto receptu roládu podle svých představ
4. 3. 2013 13:01
Velmi se Vám omlouváme za chybu v receptu. Do těsta na roládu samozřejmě patří sníh z vaječných bílků, jak jste sami poznali. Recept je opraven a tak Vám přejeme (tentokrát již stoprocentně) dobrou chuť!
2. 3. 2013 15:40
D.: Papier dobre pretrite vlhkou handrickou a nechajte odvlhnut
2. 3. 2013 10:30
Co když mi nejde sundat těsto z pečícího papíru?
1. 3. 2013 16:10
28. 2. 2013 12:01
lomačka:já také zašlehávám žloutky do sněhu. V tomto receptu se však bílky vůbec nevyskytují, což je u piškotové rolády věc nevídaná. Na mou otázku jsem však odpověď nedostala
28. 2. 2013 11:27
Já bych řekla,že je lepší nejdřív ušlehat sníh a do něj teprv dát
žloutky ,cukr a mouku atd
27. 2. 2013 19:38
Tak dik!Pekla jsem podle receptu bez sněhu a dopadlo to nahouby!Prosím opravit recept!

25. 2. 2013 11:02
Roláda pouze ze žloutků ? Sníh z bílků se nedává ? Není ta doba pečení příliš dlouhá ?