Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Pirát Johnny Depp snídá vejce, miluje smažená jídla a tohle trhané vepřové maso v tortille
Zdroj: Freepik, timolina, a Wikimedia Commons/Harald Krichel - Own work, CC BY-SA 3.0

Ačkoli se Johnny Depp narodil v americkém Kentucky a žil ve Francii i v Itálii, preferuje jihoamerickou kuchyni a je velkým milovníkem mexických jídel.

Vejce Benedikt, nebo Johnny?

Během čtrnáctiletého vztahu s matkou svých dvou dětí, francouzskou herečkou a zpěvačkou Vanessou Paradis, trávil Johnny Depp hodně času ve Francii a Itálii. V době, kdy žil ve Francii, se stal i spolumajitelem baru Man Ray Bar na 34. Rue Marbeuf. Dalšími vlastníky byli Sean Penn, John Malkovich a britský hudebník Mick Hucknall.

A co má Johnny Depp rád na talíři? K snídani určitě vejce. Když natáčel v Jihoafrické republice, na snídani pravidelně docházel do kavárny Larder Cafe v Kapském Městě. Tam si každé ráno objednával vejce Benedikt. Majitelé kavárny pak vejce přejmenovali na „Johnny Depp“.  

Menu chudých

Pobyt na jihu Evropy částečně ovlivnil jeho chuťové preference, ale „americký“ základ mu zůstal.  Herec sám sebe prohlašuje za velkého zastánce rychlého občerstvení a jižanské kuchyně. Když mu během pobytu v Anglii naservírovali klobásu s kaší, kuřecí kari a jacket potatos, neustále si na jídlo stěžoval.

Herec miluje vše smažené, je velkým fanouškem KFC, Burger King a McDonalds. Výběr jídla sám označuje jako jídelníček „white trash“ (doslova přeloženo „bílá chátra“ – jde o slangové označení pro chudě bělošské obyvatelstvo jihu USA).

Bývalý vegetarián miluje vepřové

Ačkoli je známo, že před svými padesátými narozeninami měl minimálně jedno období veganství, Depp miluje vepřové maso a tvrdí, že je to nejen nejlepší jídlo na světě, ale také že nechápe, jak někdo může nejíst vepřové. Kromě vepřového si rád pochutnává i na kuřecím mase.

Jedním z jeho nejoblíbenějších jídel je cochinita pibil. Jde o tradiční pokrm původních obyvatel Yukatánského poloostrova – indiánského kmene Mayů. A je zajímavé, že na tomto jídle „ujížděl“ i Sheldon Sands, kterého ztvárnil Depp ve filmu Tenkrát v Mexiku.

Důležitou ingrediencí pro jídlo je koření achiote, které pochází ze středoamerického stromu oreláník barvířský. Vyrábí se z něj pasta, která je k dostání i u nás v prodejnách s mexickými produkty.

Připravit cochinita pibil je snadné

Oblíbenou dobrotu Johnnyho Deppa si můžete připravit doma. Není zase až tak složitá, jen to chce čas a trpělivost. Co budete potřebovat?

  • 1 kg vepřového masa (ramínko nebo krkovička)
  • šťáva z 5 grepfruitů (nebo 250 ml pomerančové šťávy + 125 ml citronové šťávy)
  • 125 ml vinného octa
  • 80 g pasty z achiote
  • 8 stroužků česneku, oloupaných
  • 1 chilli paprička habanero
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 bobkový list
  • banánové listy (k dostání např. v Makru), lze je nahradit pečicím papírem

na servírování

  • tacos nebo kukuřičné tortilly
  • červená nakládaná cibule
  • čerstvý koriandr

Jak na to?  Nejprve si připravte marinádu. Dejte do mixéru pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a ocet. Přidejte pastu achiote, skořici pepř, kmín, sůl i bobkový list, chilli papričku zbavenou semen a stroužky česneku. Důkladně rozmixujte. Maso nakrájejte na větší kousky a smíchejte v misce s marinádou, zakryjte potravinářskou fólii a nechte 24 hodin marinovat.

Troubu předehřejte na 160 °C. Hluboký pekáč vyložte banánovými listy, vložte maso i s marinádou a zakryjte dalšími listy (pokud nemáte banánové listy, použijte pečicí papír). Pečte minimálně 3 hodiny (po celou dobu nevyndávejte pekáč z trouby a maso „nekontrolujte“, aby zbytečně neunikala pára).

Když pekáč vyndáte z trouby, přiklopte ho pokličkou a nechte ještě cca půl hodiny dojít. Pak za pomoci vidličky maso roztrhejte na menší kousky, mělo by se rozpadat samo. Na talíř rozložte tacos nebo na tortilly, dejte na ně trhané maso a ozdobte  kouskem nakládané cibule a koriandrem.

Pokud hledáte jednodušší pokrm z mexické kuchyně, vyzkoušejte plněnou tortillu podle našeho videoreceptu.

Tortilly s mexico směsí a kuřecím masem

Zdroje informací:

celebanswers.com: What Is Johnny Depp’s Favorite Food?

codelist.biz: What is Johnny Depp’s favorite food? you will be surprised to know

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více