Petra z MasterChefa: Povelikonoční salát ze zbytků je skvělou zásobárnou vitaminů a hodí vás do pohody
11. 4. 2023 Vaření
Velikonoce jsou vámi a spousta nespotřebovaných zbytků, především vajíček, před vámi? Netrapte se! Finalistka MasterChef Česko 2022, Petra Krajčinovič má skvělé řešení! Z vajíček si můžete udělat mimořádně dobrý a taky mimořádně zdravý salát.
Hubnutí bez blbnutí
Kdo z vás si mě pamatuje z poslední série kulinářské show MasterChef Česko 2022, ten možná ví, že nejen, že ráda vařím, ale taky se specializuji na zdravé stravování a zdravé shazování kil. No a přesně o tomhle je tento recept.
Salát ze zbylých povelikonočních ingrediencí je neskutečně šťavnatý a plný chuti a kdo z vás potřebuje pár kilo do léta shodit, ani při konzumaci tohoto jídla nepozná, že hubne! A o to přece jde: netrápit se hlady, užívat si dobré jídlo, a přesto si udržet také fit postavu.
Salát má ještě tu výhodu, že do něj využijete špenát, pokud vám nějaký zbyl při přípravě nádivky, a vajíčka, která jste připravili pro koledníky nebo si je sami vykoledovali. Zkrátka, značka ideál!
A kdo z vás hubnout nepotřebuje, ten si možná rád zavzpomíná na moje bramboráčky:
Mohlo by vás zajímat
Povelikonoční salát ze zbytků
Potřebujete: 6 vajec vařených natvrdo (měla jsem záměrně na hniličko, níže se dozvíte proč), 8 ředkviček, 2 malé balíčky zeleného chřestu (cca 200 g), baby špenát (50 g), 1 lžíci hrubozrnné hořčice, majonézu (nemusí být), hrst ředkvičkových výhonků, 1 lžičku černuchy, 1 lžíci jablečného octa, olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup: Vejce oloupejte a natrhejte na kousky (vejce na hniličko opatrně, měly by mít řidší bílek a ten potřebujeme) a pošlete je do mísy. Ředkvičky omyjte, osušte, nakrájejte na čtvrtky a přidejte k vejcím. Z chřestu olámejte dřevnaté konce, zbylé výhonky překrájejte na 3 cm dlouhé kousky a blanšírujte maximálně 2 minuty v osolené vroucí se lžící jablečného octa.
Přeceďte a prudce schlaďte ledovou vodou, osušte a přidejte do mísy. Přihoďte baby špenát, ředkvičkové výhonky, lžíci hořčice, černuchu a dolaďte olivovým olejem, solí a pepřem. Pokud chcete FIT a FRESH verzi salátu, vynechte majonézu a salát promíchejte. Pokud si rádi pochutnáte, přidejte majonézu a ihned podávejte.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit petrželové pesto. Skvěle se hodí k dochucení těstovin, masa či grilovaných pochoutek
Physalis neboli mochyně peruánská: Znáte tyto jedlé lampionky, které jsou silným antioxidantem?
Jak dlouho vařit vejce naměkko, nahniličku nebo natvrdo?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
MasterChef Česko 2022: Jak na "ligové" bramboráky podle Petry z týmu růžových? Jedna netradiční surovina jim dá šmrnc!