Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla s vaječnou omeletou: Nezvyklá kombinace vláčné placky, šťavnatých vajec a křupavé zeleniny překvapí výtečnou chutí
Zdroj: Toprecepty, ajaroz

Milujete tortillu a už nevíte, co byste do ní dali? Připravte si k snídani vaječnou omeletu s tortillou. Tato slaná snídaně, která je hitem sociálních sítí, perfektně nastartuje nový den.

Co se dá udělat z tortilly?

Tortilla je velmi oblíbeným jídlem pro snadnou přípravu. Rychle si do ní zabalíme pár základních ingrediencí a můžeme hodovat. Nejlepší je připravená zatepla, ale můžeme si ji přichystat i ve studeném stavu. Poslouží jako snídaně, svačinka, oběd i večeře. Výborně se hodí na cesty, do školy i do práce.

Také omeleta je obvyklou snídaní či večeří. Chuťově zajímavá kombinace těchto dvou oblíbených pokrmů je v posledních měsících hitem sociálních sítí.

Jak připravit tortillu

Tortillu si můžeme zakoupit hotovou, ale také si ji snadno připravit doma. Z mouky, horké vody, oleje a soli zpracujeme těsto. To rozválíme a upečeme nasucho z obou stran na pánvi. Hotové tortilly je nezbytné dát na velký talíř, který přiklopíme dalším talířem. Je totiž nutné, aby se zapařily a nezkřehly.

Jak se dělá vaječná omeleta

Příprava omelety není nic složitého. Na omeletu jsou vždy potřeba vajíčka, koření a sůl. Dále záleží už na našich chuťových představách. Můžeme přidat uzeninu: třeba slaninu, šunku nebo jiný druh. Dále se hodí sýr, ať už klasický eidam, nebo výraznější varianty typu čedar, parmazán. Využít můžeme i avokádo a zeleninu, jako jsou mrkev, paprika, rajčata. Určitě se hodí také salát, ideálně křupavý ledový, římský, ale také rukola, špenát, zkrátka to, co právě budeme mít po ruce. Můžeme využít i chuti šalotky nebo jarní cibulky. 

Jak zapéct tortillu 

Než dáme tortillu zapéct, je třeba ji správně poskládat. Není to nic složitého. Můžeme ji zamotat do ruličky, přeložit na polovinu. Pak už ji můžeme zapéct na pánvičce, ideálně grilovací, případně na grilu

Snídaně

Dodává energii do nového dne. Může být sladká, slaná, teplá, studená, vydatná i lehká. Snídaně má nespočet variací. Obecně panuje názor, že může být velmi vydatná a sladká, protože z ní tělo bude…

Jak připravit tortillu s vaječnou omeletou

Na přípravu jedné porce si přichystejte: 1 celozrnnou tortillu, 2 vejce, 4 kolečka šunky, 1 plátek sýru, ¼ menší papriky, 1 list salátu, trochu červené cibule, máslo, pepř a sůl.

Jak na to? Nejdříve si připravte omeletu. Do misky rozklepněte vejce, promíchejte ho vidličkou, opepřete a osolte. Na pánvičce rozpalte máslo a nalijte vaječnou směs. Nechte ji zpevnit, a pak opečte i z druhé strany. Připravte si tortillu, na ni dejte vaječnou omeletu, kolečka šunky, plátek sýru, list salátu, kus papriky a červenou cibuli nakrájenou na měsíčky (dle chuti).

Tortillu přeložte na polovinu, a opečte ji z každé strany, ideálně na grilovací pánvi. Hotovou tortillu rozkrojte na půlku a můžete jíst.

Náš tip: Chcete nějakou klasickou tortillu? Připravte si i mexickou tortillu s kuřecím masem podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více