Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně podle znamení zvěrokruhu: Beran potřebuje energii, Ryby jsou na smoothies
Zdroj: Brooke Lark, Unsplash.com

Někteří lidé věří, že hvězdy určují jejich osudy a že mají zásadní vliv na všechny oblasti jejich života. Na základě znamení zvěrokruhu lze dokonce vytvořit vhodný jídelníček. Podívejte se na tipy ideální snídaně podle znamení a posuďte, zda jsme se vám strefili do chuti.

Beran potřebuje hodně energie

Berani jsou velmi aktivní, produktivní dříči. Jejich tělo potřebuje dostatek živin, které jim zajistí mimořádně vysokou hladinu energie. Dobrou volbou pro snídani jsou toasty s avokádovou pomazánkou a vejcem, miska ovesné kaše s čerstvým ovocem nebo zelené smoothie.

Býk sní všechno

Býci se příliš nestarají o životosprávu a počítání kalorií. Když přijde na snídani, obvykle snědí prostě to, co mají v lednici. Hvězdy však doporučují vajíčka, palačinky nebo quinoa salát.

Blíženci od každého něco

Blíženci milují mix slaných a sladkých chutí, takže jim k snídani zachutnají preclíky, slané i sladké cereálie nebo dokonce domácí hamburgery. Shůry jsou doporučeny také bagety a chia pudink.

Rak si rád zamlsá

Raci jsou opravdoví gurmáni, i když se rádi drží osvědčené klasiky. Ráno rádi začínají šálkem kávy a toasty. Vhodné jsou pro ně i ovesné kaše, palačinky s medem či Nutellou nebo avokádové smoothie. Oblíbit by si měli i arašídové máslo.

Lev miluje tuk

Kreativní a produktivní Lev si rád pochutnává na tučnějších jídlech. K snídani ho plně uspokojí i méně obvyklé polévky či tacos, užije si třeba toasty dělané na másle s avokádem a vejcem. Pozor však na zvýšený příjem tuků a tím i hladiny cholesterolu v krvi.

Panna spěchá

Toto mírně línější, přesto na zdraví orientované znamení upřednostňuje nejen chutné, ale i rychlé snídaně – perfektní volbou jsou proto nejrůznější smoothies, chia pudinky nebo tvaroh s ovocem.

Váhy jsou vajíčkové

Pro Váhy jsou vynikající vajíčka na všechny způsoby. Poskytují totiž tělu dostatek bílkovin, udržují vysokou hladinu energie a zasytí, což právě toto znamení vyžaduje.

Štír jedině rohlíky

Štíři milují pečivo – k snídani si proto nejčastěji volí slané toasty a bagety nebo sladké loupáky, koblihy a muffiny. Pozor na vysoký příjem sacharidů – slanou verzi doplňte o zeleninový salát, sladkou o zdravé smoothie.

Střelec zbožňuje ovoce

Střelcům se nejvíce zavděčíte vaječnými omeletami. Chutnají jim i toasty, ovocné saláty a ořechová másla.

Kozoroh chce švédský stůl

Kozoroh je velmi praktický a ambiciózní, i co se snídaně týče – rád si opravdu dopřává bohatého výběru. Miska ovesných vloček ho příliš neuspokojí. Hvězdy doporučují kombinaci sendviče, celozrnných toastů, burritos a ovocného salátu.

Vodnářovi dejte cereálie

Vodnář je velmi pečlivý v péči o své zdraví, a proto také sleduje to, co jí a jaký to na něm má účinek. Ke snídani jsou vhodnou volbou cereálie, vdolky a jogurt s čerstvými plody.

Ryby jsou na smoothies

Laskavé a soucitné Ryby mají tendenci vidět vše z té lepší strany. Ve stravování se nebojí diet a experimentování. K snídani jim zachutnají míchaná vejce se zeleninou, jogurtové smoothie, cuketový koláč, banánové vdolky nebo salát s tofu.

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více