Dortík

janusa Kuchařka:

Dorty 4 názory

55

Suroviny

Korpus:
6 vajec
25 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce vody
marmeláda
Krém:
20 dkg cukru
1/2 litru mléka
2 ks vanilkový puding
2 kostky másla
trošku rumu
Marcipán:
45 dkg cukru moučka
5 dkg ztuženého tuku
2 bílky
3 lžíce medu
35 dkg sušeného mléka
trocha vody (dle potřeby)
potravinářská barva
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta!

  2. Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme.

  3. Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu.

  4. Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.

  5. Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dortík

  • LIDKA LIDKA

    Drobenko - já používám pouze krém nastavený pudinkem a veškeré dorty potahuji marcipánovou hmotou a neteče mi to,uchovávám v lednici.Nemám s tím problém.Lidka

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jani, to je krása!:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    Díky za radu:-)...nám se dortík nestačil roztéci...hosté se doněj putily abyl za chvilku pryč...ale dííky:yes:;-)

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Dorty, které jsou potažené marcipánem není vhodné plnit krémem, který se nastavuje pudinkem, či jinými výrobky na bázi škrobu a mléka. Takový krém pod marcipánem teče - netuhne. Proto na marcipánové dorty jsou nejvhodnější máslové krémy. Pak je důležité dort skladovat na chladném a suchém místě. Jenomže v lednici je vlhko. Proto vám dort potažený marcipánem bude v lednici téct.:-O To jsou rady od profesionálních cukrářů.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dvoupatrový dort recept skladování marcipánu potřeby pro cukráře dvoupatrový dort profesionální recepty dvoupatrové dorty jak skladovat marcipánový dort dortík jak skladovat dort dvoupatrový marcipánový dort dvoupatrový dort - recept skladování marcipánového dortu recept na dvoupatrový dort dorty potažené marcipánem dvoupatrovy kremovy dort recept máslový krém netuhne jak uskladnit marcipánovy dort krémový dort potažený marcipánem maslove dorty recepty marcipán skladování

Zapomněl/a jsem heslo