Dortík

janusa Kuchařka: janusa

Dorty 4 názory

Suroviny

Korpus:
6 vajec
25 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce vody
marmeláda
Krém:
20 dkg cukru
1/2 litru mléka
2 ks vanilkový puding
2 kostky másla
trošku rumu
Marcipán:
45 dkg cukru moučka
5 dkg ztuženého tuku
2 bílky
3 lžíce medu
35 dkg sušeného mléka
trocha vody (dle potřeby)
potravinářská barva
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta!

  2. Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme.

  3. Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu.

  4. Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.

  5. Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dortík

  • LIDKA LIDKA

    Drobenko - já používám pouze krém nastavený pudinkem a veškeré dorty potahuji marcipánovou hmotou a neteče mi to,uchovávám v lednici.Nemám s tím problém.Lidka

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, to je krása!:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    Díky za radu:-)...nám se dortík nestačil roztéci...hosté se doněj putily abyl za chvilku pryč...ale dííky:yes:;-)

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Dorty, které jsou potažené marcipánem není vhodné plnit krémem, který se nastavuje pudinkem, či jinými výrobky na bázi škrobu a mléka. Takový krém pod marcipánem teče - netuhne. Proto na marcipánové dorty jsou nejvhodnější máslové krémy. Pak je důležité dort skladovat na chladném a suchém místě. Jenomže v lednici je vlhko. Proto vám dort potažený marcipánem bude v lednici téct.:-O To jsou rady od profesionálních cukrářů.

    Odpovědět

Tématické fráze: dvoupatrový dort recept skladování marcipánu potřeby pro cukráře dvoupatrový dort dortík profesionální recepty dvoupatrové dorty jak skladovat marcipánový dort jak skladovat dort skladování marcipánového dortu dvoupatrový marcipánový dort dvoupatrový dort - recept recept na dvoupatrový dort dorty potažené marcipánem dortík recept dvoupatrovy kremovy dort recept máslový krém netuhne jak uskladnit marcipánovy dort krémový dort potažený marcipánem maslove dorty recepty

Zapomněl/a jsem heslo