Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 704 kJ / 11 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,79 g |
Tuky | 541,65 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 1 471,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta!
Krok 2: Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme.
Krok 3: Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu.
Krok 4: Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.
Krok 5: Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.
Zveřejněno 27. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Moje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Nejnovější recepty
Křupavá placka z červené čočky s rajčaty a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 24 minutami
Baskické plátky
Přidáno před 1 hodinou
Muffiny "banana bread"
Přidáno před 5 hodinami
Jablečná focaccia
Přidáno před 12 hodinami
Sladký bramborák
Přidáno před 20 hodinami
Výborné loupáky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový perkelt
vojir73 před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
KuchtaBuchta před 1 hodinou
Záhorácký závitek
bonaher před 1 hodinou
Marinovaný losos
Alicia8 před 3 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
MarzamKa před 3 hodinami
Rakouský makovec bez mouky
Moanka před 3 hodinami
Brokolice s hlívou na smetaně
Sally.K51 před 3 hodinami
DIA koka sušenky
Snizkova před 4 hodinami
Karamelový koláč s tvarohem
Marfyk před 6 hodinami
Tématické fráze:
dvoupatrový dort recept,
skladování marcipánu,
dortík,
potřeby pro cukráře,
dvoupatrový dort,
profesionální recepty,
dvoupatrové dorty,
jak skladovat marcipánový dort,
jak skladovat dort,
skladování marcipánového dortu,
dvoupatrový marcipánový dort,
dvoupatrový dort - recept,
recept na dvoupatrový dort,
dorty potažené marcipánem,
dortík recept,
dvoupatrovy kremovy dort recept,
máslový krém netuhne,
jak uskladnit marcipánovy dort,
krémový dort potažený marcipánem,
maslove dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
bílek,
med,
mléko sušené,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (4)