Slavnosti moře
29. 5. 2017 Historie a zajímavosti
10. - 11. června bude park na Kraví hoře ve znamení rybích specialit. Již 7. vlna Tsunami nabídne spousty rybích pokrmů od významných brněnských kuchařů, kteří účastníkům připraví jedinečný gurmánský zážitek. Jedná se tak o největší grilování čerstvých mořských ryb a darů moře v ČR.
Ve dnech 10. - 11. června si na své přijdou brněnští milovníci rybích specialit. Stejně jako loni budou moci v parku na Kraví hoře ochutnat celou řadu grilovaných mořských ryb. Tým z Ocean48 doplní rovněž stánky dalších známých brněnských restaurací. Připravujeme rekordní nabídku specialit, tolik druhů ještě nikdy na této akci nebylo. Na Slavnostech moře nebude chybět ani ústřicový bar a pestrá nabídka nápojů – od italského Prosecca či Aperolu přes moravská vína až po lokální pivo nebo kvalitní kávu. „Úplnou novinkou bude zastřešená lounge zóna, která bude situovaná v samém centru dění na trávníku. Celou akci doprovodí latinské rytmy a elektro jazz. Nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci, pro něž bude připraven doprovodný program” uvedl Martin Baráček, spolumajitel rodinné firmy Ocean48, která má v současné době několik poboček v Brně i Olomouci a zároveň dodává ryby do řady restaurací.
Pořadatelé na červnových sedmých rybích slavnostech očekávají účast přes 13 tisíc návštěvníků. Vzhledem k velkému zájmu o další „vlnu tsunami“ plánují už na počátek září letošního roku. „Na gastronomické mořské vlně jede Brno díky otevření první prodejny mořských ryb Ocean48, kdy v roce 2012 začala tradice pátečních grilování na Minské. Velký zájem návštěvníků si v následujících letech vyžádal uspořádání celodenních akcí pod značkou Slavnosti moře,“ vysvětlil Baráček.
Jako jedna z mála gastronomických akcí je vstup na akci zdarma pro všechny, platit za pokrmy se dá pomocí speciálních čipových karet, které je možno pořídit ve všech provozech Ocean48 a v samotném místě konání.
Karty lze dobít kdykoli v uvedeném období před akcí. Přímo na akci je možné nabití kartou i hotovostí, z kapacitních důvodů však pořadatelé doporučují tak učinit již předem. Ceny jednotlivých jídel se budou pohybovat okolo 130 korun, všechny pokrmy bude možno si nechat zabalit s sebou.
Více informací o události můžete nalézt na FB události: http://bit.ly/Slavnosti_FCB a nebo přímo na webových stránkách akce http://www.slavnostimore.cz/.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Sloní žrádlo je pikantní směs, skvělá k večeři nebo jako pomazánka na chlebíčky
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Čemu se říká slepé pečení? Předpečení korpusu z křehkého těsta za pomoci fazolí nebo hrachu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 6 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Slepý myši: Tato krajová specialita je hotová během chvilky. Brambory s česnekem jsou prostě neodolatelné