Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den všem:-). U nás dnes pečená křídla s rýží;-) a okurkový salát:-p

Dobré ránko do společnosti kuchtíků,
chtěla jsem se zeptat jak se zde mohu zaregistrovat? Vždy když dám novou registraci a vyplním vše správně, napíše mi že E-mail musí být \"jedinečný\" - zkoušela jsem tolikrát že mi to píše pořád - pořád přesto ten mail je stejný a je dobře opsaný...
Nevítě někdo co stím? =) Děkuju za odpovědi =)

Kvalt zas velký máme, do 12oo obědváme. Není času něco vařit, u kamen se dlouho smažit. Nakrájíme cibuli a papriky lusků,rajčat pár, a pak salám taky mám. Sádlo-olej koření v lahůdku to promění. Vajec pár tam rozkvedláme a už jídlo nandaváme.

My dnes máme zbytek segedinského guláše od včera a na zítra budu vařit houbové rizoto.

Dobré ráno. Díky tomu, že nám od včerejška zůstalo dost čočky, tak se z ní dnes udělá polévka :-):yes: A jako hlavní chod bude zapečená zelenina :-p:yes: mňamka!!! Jako příloha budou vařeńé brambory ve slupce a okurkovej salátek :-* Mějte krásnej den a ať se vám kuchtění povede :yes:

njn to už ten můj ji po mne chtít teda nebude :-( to s tím zdokonalováním nebude snadné :-) ut takhle byl zázrak že povolil bábovku - on je na nadýchané, taky šlehačkové a ovocné - no prostě aby to nebylo suché:-))

díky moc za rady.
Zkusila jsem ,ale asi moc jedlá nebude. Možná i nedopečená - byla jsem nedočkavá - a asi ji budu jíst lžičkou z formy;-(
jsem to ale kuchtík :-8

Lenullka:
Lenullko, i když děláš bábovku z celých vajec, tak:
1. oddělíš žloutky od bílků (opatrně, aby ani kousíček žloutku se nedostal do bílků, protože jinak by Ti nešly bílky vyšlehat!), žloutky šleháš s cukrem do světlé pěny a samostatně stejně z bílků musíš vyšlehat sníh a ten lehce přímícháš nakonec.
2. šleháš celé vejce s cukrem (příp. i teplou vodou, podle toho, co je v receptu) tak dlouho, až je z toho tuhá světlá pěna.
Druhá varianta mi přijde trochu delší, než celá vejce našleháš, ale rozdíl v tom nevidím. Je to jen o zvyku, velmi důležité je vše pořádně našlehat do pěny. Pokud toto dodržím, máš 90% naději, že bábovka dopadne výborně.
V Tvém případě bych zkusila nějakou olejovou (přidává se do ní voda, nebo mléko - to je jedno). Olej s vodou/mlékem dělá bábovku nadýchanou. S máslem se mi zdají více tužší, ale chuťově jsou také výborné.
Musíš jednu upéct a potom zkoušet jiné a zdokonalovat se atd.;-)
Myslím, že málokomu se povede první pokus na 100%. Takže z toho si hlavu nelam. "Žádný učený z nebe nespad":-):-K
Držím pěsti a doufám, že neprošvihnu Tvůj komentík, jak to dopadlo:-K;-)

a jaký je rozdíl, když je v bábovce sníh a nebo když se dělá z celých vajec
a záleží na počtu vajec kvůli konzistenci a chuti nebo jen na množství :-)
budu za chvilku péct svou první v ži otě a nevím jakouvybrat

a je podmáslová nadýchaná a lahodná ::-) a lze použít normal mléko místi podmáslí

Hezký podvečer.já ted vařím hrachovou kaši,opečenou klobásku a chleba.To bude na zítra.Na večer zapeču zbylé špagety se zbytkama,co najdu v ledničce,takže tvrdý sýr,salám,paprika,porek a vejce.Taky peču těm mým mlsalům podmáslovou bábovku od Jany Remkové:-K

U nás byla čočková polévka z červené čočky a lívance s jahodami a kysanou smetanou:-p.

Zdravím milovníky vaření a dobrého jídla :-)) Dnes luxusní čočka a pro toho kdo jí nejí je bramborová nádivka :-p Všem přeju dobré chutnání ;-)

Pěkný den,u nás včera byly španělské hovězí ptáčky s rýží,dělala jsem je poprvé,ale kupodivu se povedly dobře ,ani se nerozpadly :-D .Dneska asi udělám zapečené brambory s mletým masem a zítra gulášek... :-*

U nás všichni rybáři, loví až se z nich páří. Loví ryby dost a dost, jsou třeba do velikonoc. Ale i tak si dnes dáme , do Velikonoc nečekáme. Rybyček se nepřejíme, to my známe, to my víme. Ryby baští staří mladí, tlustí a i hubení, na tom se nic nezmění. Kapři, štiky, candáti i okouni pruhatí, nepřejí se na jihu , netvrdím vám novinu. U nás rádi ryby máme a vždy rádi si je dáme.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek