Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smrduté hadovky s barevnými rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TanyaHay

Náročný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby zbavíme opatrně nožíkem vrchní ochranné bílé slupky a zbytku slizkého hlenu, který pak spláchneme na WC . Pokud nám lepkavý sliz ulpěl na prstech, což se může stát ,nic se neděje, vodou a mýdlem jde celkem dobře dolu. Zůstanou nám nazelenalé, čisté, kulaté malé míčky potažené jemnou vláknitou síťkou bílé barvy, tu neodstraňujeme. Houbičky pak na prkénku nakrájíme na slabší plátky silné asi 3-4 mm. Krok 2: Připravíme si pánev, do ní dáme olej a necháme rozehřívat pomalu na plotně. Mezi tím si v misce vytvoříme klasické těstíčko z rozšlehaných vajec do kterých přidáme mouku a Vegetu .Vše jednoduše vidličkou našleháme a naházíme tam houby. Jakmile dáme kapku těstíčka do oleje a začne se smažit, můžeme tam přendávat vidličkou namočené houby v těstíčku, hned z misky a lehce, jako každé houbové řízky osmahneme po obou stranách...cca 2 minuty z každé strany. Hotové , do růžova osmahnuté smrdutky dáváme na ubrousek odkapat ze zbytku oleje. Houby mají jemnou chuť , která se nejvíce podobá pstruhové rybě. Krok 3: Jako příloha se hodí pro případ bezmasého oběda bramborová kaše a rajčatový salát s balzamiko zálivkou. Na svačinu jakékoliv pečivo chutí méně výrazné, volila jsem kmínový chléb a doplnila jsem tuto svačinu barevnými rajčátky. Lze použít zeleninovou hořčici, čatní atd.

Zveřejněno 31. 7. 2016

Poznámka autorky TanyaHay

Doufám, že nebudu poslední a různé variace budou brzo následovat. Vzhledem k tomu, že nám houby chutnaly a přežili jsme jejich konzumaci, obohatila jsem tento houbový seznam a ráda. Zaexperimentujte si a překvapte přátele. Stojí to za to. Nezapíjet alkoholem, přece jen je to houba a s ní alkohol moc do kupy nejde. A také méně hub v tomto případě znamená více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smrduté hadovky s barevnými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVOz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smrduté hadovky s barevnými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVOz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Proti gustu žádný dišputát:-) - díky bohu začaly růst houby "normální", jinak by se tu možná zas objevil guláš z hořčáků;-)

Hosta: Srandičky, jo? Hřiby Satany nejenže nechávám být, nekopu do nich ... a ještě jsem neslyšela že by je někdo vařil...:-)....pokud vím, tak je jen čarodějky a bylináři sušej a přidávají na lektvary proti bolestem ....kvůli obsahu hořčinů!!

O hadovce více v odkazu. osobně si také neumím představit, že bych tuto houbu sbírala, ale proti gustu......
http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/92/Hadovka...

spagetka: díky za doplnění..za syrova jsem je nejedla, určitě brzo vyzkouším.... tady je jasné, že záměna s něčím jedovatým nehrozí a je to jen o tom , jak dokážeme překonat ostych k experimentování.

Já si neumím představit smrdutku připravovat,:-O snad jen kdybych trpěla ztrátou čichu.;-):-D, jestli tedy máme na mysli stejnou houbu, ta co myslím já, je v lese cítit široko daleko:-)

TanyaHay: děkuji za radu, číst umím a myslím taky, proto jsem napsala svůj názor, kdybych nemyslela, tak bych žádný neměla.;-)

maris: Aháááá:-)

To vypadá zajímavě a mě byto určitě i chutnalo,houby mám ráda.Musím ale přiznat že nevím jak ta hadovka vypadá:-(Škoda že jste tam nedala fotečku.<3:yes::yes::yes:

Elina: Tak jdi za tím smrádkem vzdechliny...je to živočišné a zdravé pátrání, až se člověk pak potká se smrtí, nevyděsí se:-)

TanyaHay: tak dobře,zkusím to;-)

Tématické fráze:
houba co smrdi, hřib smrdutý, houba ktera smrdi, houba smrdí, smrduté brambory, řezy z hadovek, smrdute houby, houby smrduté, houba bila kulata sliz, houba koule slizka, houby smrdutky, hadovka houba, hřib hadovka, sliz z hladké mouky a oleje, houbičky z vajec a rajčaty, silně smrdutý hlenů, z hadovek, recepty s hadovek, houbové řízky z hadovky, hadovka hrib

Suroviny:
vejce, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu