Barevný koláč

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy 23 názorů

522

Suroviny

300 g moučkového cukru
300 g másla (nebo Hery)
1 vanilkový cukr
5 vajec
1 kysaná smetana
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
vanilkový pudink (na obarvení těsta)
kakaový pudink (na obarvení těsta)
malinový pudink (na obarvení těsta)
tuk (na pekáč)
mouka (na pekáč)
Poleva:
300 g moučkového cukru
2 lžíce vody (horké)
2-3 lžíce rumu
citrónová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto rozdělíme na tři díly a obarvíme je pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).

  3. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto střídavě dáváme lžící na pekáč a upečeme.

  4. Vychladlý moučník můžeme polít polevou. Cukr, vodu, rum a citrónovou šťávu utřeme na hladkou kaši a nalijeme na vychladlý moučník.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 454 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Barevný koláč

  • Ann Ann(neregistrovaný)

    ještě dodám co jsem tu nenaša napsané, kdyby třeba někdo taky pátral, já pekla na 180°C 35min a bylo to úplně akorát :-K

    Odpovědět

  • Ann Ann(neregistrovaný)

    dneska jsem zkoušela poprvé a super! po vašich komentářích jsem přidala do růžového pudinku (v mém případě jahoda) rovnou pár zrníček červeného potrav. barviva a má to stejně krásnou barvu jako tady na fotkách. Partner se spokojeně olizuje, takže zařadím do oblíbených ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Veľmi dobrý a šťavnatý:-p:yes:Pre lepšiu arómu som pridala do hnedého cesta rum,do ružového punčovú arómu a do žltého vanilkovú:-)Dávam bod:-K:yes:

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Jednoduše výborný!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:
    Udělala jsem jedovatý modročervenožlutý ;-)
    Byla to piplačka, ale stálo to za to...:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • ferda30 ferda30

    Moc dobrá buchtička. Vyšlehala jsem ji mixérem a pak to bylo tááák nadýchané, že se to dost drobí:-8 Taky vajec jsem dala jen 3 /5 se mi jich dávat nechtělo v době drahých vajec:-8/ Ale chuťově ňamka:yes:

    Odpovědět

  • marepavla marepavla

    Ted jsem dopekla a nafotila, a zítra až ho nakrojíme udělám další fotku, jen polevu jsem dala čokoládovou, a růžová asi nebude tak krásně růžová, neměla jsem doma barvivo, koupím a až budu příště péct, bude to určitě vypadat tak krásně jako Tobě HankoPu - jinak určitě dávám bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • jitkahot jitkahot

    Kdysi jsem na škole pekla podobný který si pamatuji, že nebyl nic moc. Proto se mi do tohohle nechtělo.... ALE TENHLE JE VYNIKAJÍCÍ!!!! Přidělila jsem bodík a recept ukládám. Díky

    Odpovědět

  • Pajusaaa Pajusaaa

    Recept velice chválím, koláč byl vynikající :yes: , ale bohužel se mi moc nepovedla ta růžová barva :-( mezi ostatníma dost zanikla, jelikož jsem měla nějaký divný malinový puding :-D

    Odpovědět

  • Burda Burda

    Teď jsem to dala do trouby,vypadá to skvěle!! :) jsem nadšená :yes::-))

    Odpovědět

  • Vlocka Vlocka

    Pekla jsem ho v sobotu ráno a v neděli už nebyl ani drobeček:-8skvělý:-K

    Odpovědět

  • BastMetztli BastMetztli

    Také ho znám pod názvem "Řezy Papoušek", ale na názvu nezáleží... Moučník je to naprosto skvělý. Děláme ho s rumovo-citronovou nebo čokoládovou polevou a je to skvělá mňamka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Levik Levik

    Tak včera jsem koláč pekla a můžu říct jedna báseň.:-p:-p takže si zaslouží na 100% bodík:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Také to znám pod jiným názvem,ale vůbec na to nezáleží,hlavně když je to dobré.Znám a dělám.:-p

    Odpovědět

  • Sindy Sindy

    vybusna....díky :-8 , Papriko nebyl čas;-(

    Odpovědět

  • fiky13 fiky13

    já ho znám bod názvem Papouškovy řezy:-) můžu doporučit

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo