Snadná vaječná pomazánka: Připravte si jednoduchou rychlovku podle videa
Vajíčkové pomazánky patří k jaru a k velikonočním svátkům. Na jaře slepice více nesou a příroda je plná zeleně, kterou báječně zužitkujeme na zdobení jídel, včetně i této pomazánky. Tato tradiční jarní dobrota nejlépe chutná posypaná pažitkou nebo natí cibule.
Jarní vajíčková pomazánka chutná dětem i dospělým. Hotová je během chvilky a trochu trpělivosti potřebujeme jen k uvaření a vychlazení vajíček. I to chlazení se ale dá urychlit, když vejce vložíme do kastrolku se studenou vodou, kterou několikrát vyměníme. A pokud máme doma vajíčka vykoledovaná, tak máme vyhráno - v tom případě bude příprava pomazánky záležitostí několika minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Snadná vajíčková pomazánka
Jak tedy rychlou pomazánku připravit? Nejprve uvařte vajíčka natvrdo, počítejte na to cca 10 minut varu. Pak je prudce zchlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte.
- Na základní dávku vajíčkové pomazánky budete potřebovat pouze 8 vařených vajíček, 5 lžic majonézy, 1 menší cibuli, sůl a mletý pepř.
- Oloupaná vajíčka nasekejte najemno.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a smíchejte s vychladlými vejci.
- Dále přidejte majonézu a promíchejte. Majonézu si můžete připravit i domácí, a to klasickou i odlehčenou, s vejci i bez vajec.
- Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou. Pomazánka bude výborně chutnat i s pomazánkovým máslem a trochou tvarohu.
- Na závěr pomazánku ještě ochuťte solí a pepřem, znovu promíchejte a nechte krátce vychladit.
- Hotovou pomazánku buď namažte na krajíčky chleba či veky, nebo ji dejte do misky a každý strávník si může mazat sám.
Podívejte se na celé znění receptu na snadnou vajíčkovou pomazánku. Doporučujeme přečíst si také komentáře pod receptem, které vám poradí různé možnosti vylepšení jednoduché verze pomazánky. Co třeba přidat trochu hořčice, tavený sýr a nadrobno nakrájenou sterilovanou okurku?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vajíčková pomazánka skvěle chutná na bílém i tmavém pečivu, hodí se na pohoštění pro návštěvu i k namazání mezi dva krajíce chleba, které si vezmeme na výlet. Ke zdobení využijte krásně barevné jarní ředkvičky, cibulovou a pažitkovou nať, svěží a křupavý hlávkový salát nebo třeba listy medvědího česneku.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře