Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový krém se zázvorem

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 768 kJ /
1 379 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky75,40 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy167,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr rozehřejeme na zlatavý karamel. Krok 2: Přidáme do něj nastrouhaný zázvor a zalijeme smetanou. Krok 3: Provaříme, aby se rozpustil všechen karamel, a přecedíme přes sítko do silnostěnných sklenic. Krok 4: Necháme mírně vychladnout. A dozdobíme vyšlehanou smetanou.

Zveřejněno 14. 11. 2016

Poznámka autora Dooga

Stačí tři ingredience a lahodná pochoutka s vůní a chutí čerstvého zázvoru je na světě.

Strašně jednoduché, rychlé a chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrP3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak ty jsi autorka? :-D. A to máš fuk, ne? ;-). Vašku, už jsem měla tu čest se seznámit s tvým výtvorem na FB a určitě bych nepohrdla :-) :yes:

Tak tohle bych neodmítla:-D:yes:

Boli časy, keď som, si svojich 6 kopcov zmrzliny nechávala preliať karamelom. :-) Ale odkedy predávajú zmrzlinu "slaný karamel", tak neprelievam, ale kupujem zmrzku. Toto by som zdlabala aj s pohárom. :-D:yes:

tejaja: Tak ty si to dej do mrazáku. :-p:yes:

Dooga: :-D:-D:-D:yes:

To by mi taky chutnalo:yes::yes:;-), udělám si sama, ty dvě porce jsou zaručeně pryč;-)

hosta: Ty dvě jo, Ale surovin je ještě mnógo. :yes:

Beru, šéfe, edééém :-p:-p;-);-):-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Já chcííí jednu porcičku<3

magdalenka: Tak to musíš na adminy - jak to mají nastavené. ;-):-D

Dooga: ja som si to len teraz všimla...mne to až tak nevadí...:-8 hlavne, že pridávaš skvelé veci!:yes:

Tématické fráze:
slaný karamelový krém, krém slaný karamel, krém ze slaného karamelu, slaný karamel krém, krém se slaným karamelem, recept na slany karamel krém, karamelový krém s mascarpone, poharky s slaný karamel recept, krém slaný karamel recept, slehany med ze zazvorem, med se zázvorem, šlehaný krém ze slaného karamelu, krem ze slaneho karamelu a mascarpone recept, slaný karamel recept krém z mascarpone, slaný karamel top recepty, karamelovy krém s ovocem, recept na karamelový krém, podrobný recept na karamel, slaný karamelový krém recept, recepty se zázvorem

Suroviny:
cukr krystal, zázvor čerstvý, smetana ke šlehání, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu