

Karamelový likér 2
Suroviny 1,2 litru
- 2 slazené Salka
- 1 smetana ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 0,5 litru rumu
Postup přípravy receptu
Z plechovek Salka odstraníme nálepky a dáme je vařit do velkého hrnce z vodou. Položíme je do hrnce na boční stranu. Plechovky musí být celé ponořené. Od začátku varu je vaříme 2 hodiny na mírném ohni. Dle potřeby doléváme vodou, aby byly plechovky neustále pod vodou. Po uvaření plechovky neotvíráme!!! Necháme je vychladnout nejlépe přes noc.
Vychladlé plechovky otevřeme a karamel přelijeme do mixéru. Poté přilijeme smetanu ke šlehání a vsypeme 1 sáček vanilkového cukru. Mixujeme a přiléváme rum.
Až je vše spojeno, přelijeme do láhve a necháme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Z tohoto množství máme 1,2 litru karamelového nápoje.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karamelový likér 2
-
Zdravím, nezkoušel tady někdo pouze 1 Salko 1 smetanu a 0,5l rumu?
-
Tak ten vanil.cukr bych tam už nedávala,je to sladké i tak
-
tak tuhle dobrotu dělám pravidelně každý rok, akorád že svařím litr mlíka s 1 karamelovým pudinkem. Musí se míchat i po uvaření jinak se udělá škraloup. Cukru moc nedávám téměř vůbec, pak to smíchám v mixéru s uvařeným salkem a půl litra rumu. Je toho asi litr a 3/4 a vydrží to i měsíc. U nás to padlo na silvestra...dělám to vždy minimálně 14 dní dopředu, protože rum se uleží a není tak silný.
-
Tip: Zkuste místo šlehačky dát kokosový mlíko. Ale fakt mlíko, ne to co se prodává v plechovkách a je tam 2 cl čiré tekutiny a ten zbytek je kokosovej tuk, ale mlíko z tetrapaku, co vypadá jak mlíko a teče jak mlíko. Na ty dvě salka jsem dala litr. Nechte to přes noc v míse, ona se ta kokosová chuť ještě rozvine a druhej den posbírejte škraloup/pěnu z vršku, je sice moc dobrej, ale ucpává flašky. :)) Je z toho bezvadnej kokosovej likér!
-
Janazw
u nás to musí mít grády
-
Janazw netuším. U nás byl v lednici maximálně týden a byl dobrý.
Delší dobu bych ho neskladovala. Možná se pletu. Snad někdo zkušený poradí.
-
Teda holky vy jste pijačky, dělala jsem poloviční dávku, bylo to silný jak bejk, dala jsem ještě jednou salko a smetanu a nebylo to o moc lepší! A už se mi z toho ochutnávání motá hlava.
Příště udělám jen salko se smetanou plus lžíci rumu!
-
Jak dlouho se to dá skladovat, prosím?
-
+
mňaminka
-
Dělám a je moc fajn.
-
-
Děkuji všem za hezké komentáře a bodíky
-
Miszo, tak to je jednoduchý bomba likér a mě se líbí. Máš 7.bod
-
Znám,když byli moji chlapečci malí,často na mě nezbylo,letí boďánek
-
Perfektní, také tak dělám likér, ale jak už jsem někde říkala, kdo má papiňák může salko uvařit v něm, stačí ponořit tak do půl až třičtvrtě a od doby začátku vaření(syčení) stačí povařit 35-45 minut. Nechat vychladnout, nejlépe do druhého dne a je hotovo. A můžete si jich uvařit více, hodí se i do různých krémů