Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 847 kJ / 2 115 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,25 g |
| Tuky | 43,30 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 365,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastavení pekárny: Program Těsto
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme vcelku. Krok 2: Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Krok 3: Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut. Krok 4: Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme vcelku. Krok 2: Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Krok 3: Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut. Krok 4: Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YNz0
Moje poznámka
Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YNz0
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 12 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pizza z domácí pekárny,
pica z pekarny,
těsto na pizzu z domácí pekárny,
testo na pizzu pekarna,
domácí pizza recept,
pizza s domaci pekarny,
pizza z pekarny,
pica do z domácí pekárny,
testo pizza pekarna,
pizza domaci pekarna,
testo na pizzu s domaci pekarny,
pizza testo v domaci pekarne,
těsto na pizzu z pekárny,
pekarna na picu,
pizza těsto do pekárny,
recept na pravou pizzu z domácí pekárny,
těsto na pizzu v pekárně,
recept na domácí pizzu,
domaci pekarna testo na picu,
pizza těsto recept z pekárny
Suroviny:
voda,
olej olivový,
sůl,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (7)
Ja davam testo na horky plech, pouzivam s derovanym dnem. Po upeceni davam na chvilicku na mrizku, aby se nedelala para mezi upecenym testem a horkym plechem.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=824537