Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno

Glauberry Kuchař: Glauberry

4 porce Domácí pekárna 6 názorů

Suroviny

250 ml vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého droždí)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nastavení pekárny: Program Těsto
    Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme vcelku.

  2. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.

  3. Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.

  4. Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

Poznámka

Zdroj: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    cathleen: Ivka, piekla som v rozpálenej rúre. Piekla som podľa viacerých receptov tu z Topiek a v podstate všetky mi chutili. O tejto nevravím, že mi nechutila, ale nebolo to pravé orechové. ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Souhlasim s Cat.
    Ja davam testo na horky plech, pouzivam s derovanym dnem. Po upeceni davam na chvilicku na mrizku, aby se nedelala para mezi upecenym testem a horkym plechem.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    tejaja: :-O to se divím, Teri, je to klasické těsto na pizzu, jako dělá většina lidí (a myslím, že už ho tady budeme mít víckrát) - i poměry sedí perfektně. Možná stačilo víc vypéct nebo péct prudčeji, a byla by chrumkavá ažaž;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pizzu robím z polohrubej múky, teraz som urobila podľa receptu z hladkej, a nebolo to ono. Surové cesto bolo akoby gumové. Upečené nebolo zlé, ale nebolo to chrumkavé, ako mám rada. Skôr mi pripomínalo koláčové cesto, len bez cukru. Takže zjesť sa dalo, nebolo to zlé, ale nabudúce radšej iné.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Smazala jsem fotku - autorka Perutýnka by asi koukala, kam se její obrázek zatoulal:-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pokud fotka není vaše, bude muset být odstraněna. Je sice pěkné, že je uveden zdroj receptu, ale fotky se z jiných webů nekopírují.
    http://foto.dama.cz/foto.php?f=824537

    Odpovědět

Tématické fráze: pizza z domácí pekárny pica z pekarny těsto na pizzu z domácí pekárny pizza s domaci pekarny testo na pizzu pekarna testo pizza pekarna testo na pizzu s domaci pekarny pizza testo v domaci pekarne pekarna na picu těsto na pizzu v pekárně recept na domácí pizzu domaci pekarna testo na picu pizza těsto recept z pekárny pizza z pekarny pica z domácí pekárny vyzkouseno recept pizza pekárna pizza domaci pekárnu recepty domácí pizza recept kynuté těsto na pizzu do pekárny

Zapomněl/a jsem heslo