Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná hermelínová pomazánka

Během několika minut ze sýru, šunky a natvrdo uvařeného vejce připravíme výbornou pomazánku, která chuťově připomíná tu hermelínovou. Pak stačí už jen kousek dobrého pečiva a výborná svačina je hotová.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 929 kJ /
461 kcal
Bílkoviny46,18 g
Tuky27,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 613 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy8,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 10 minut (natvrdo). Zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Krok 2: Oloupaná vejce nakrájíme na drobné kostičky, šunku na krátké proužky. Vložíme do misky. Krok 3: Přidáme sýr cottage. Vše společně důkladně promícháme. Dochutíme mletou paprikou a solí. Krok 4: Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 4. 7. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento recept je tak triviální a jednoduchý, že jsem jej vůbec neměla v úmyslu vkládat, ale měl u vás takový úspěch a tolik si o něj píšete, že jsem musela. Jak název napovídá, hermelín v něm samozřejmě není, ale chuťově to snad ani nepoznáte.

Pokud nebudete na sýru cottage šetřit a nebudete kupovat levnou nebo odtučněnou variantu, které jsou zpravidla řidší, budete mít pomazánku, kterou je možno i namazat na chleba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DAx6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DAx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná pomazánka :yes:

Falešná... nefalešná... Nám chutnala. Rychlá, lehká a výborná. :-):yes:

... proč falešná hermelínová? ... budu asi zase za hnusnou, ale ty názvy mě už štvou ... je to starší příspěvek, ale nedalo mi to ;-(

Dajda: tak to cítím taky - ikdyž pomazánku nezatracuji, určitě bych si ji s chutí dala, jen by se měla jmenovat jinak.;-)

alenab: Jasně! ;-) To vůbec není o jídle, ale jen o názvu z hlediska jazyka!

Supéér! :-) :yes:+ jednoduché a chutné ...

To musí být chutné a je to rychlé,to se mi líbí;-) na svačinku ideální:yes:

Jednoduché a určitě dobré :yes::yes:

To se mi fakt líbí:yes:

Tématické fráze:
hermelinova pomazanka z vcottage, hermelínová pomazánka cottage, hermelinova pomazanka s cottage, pomazanka z hermelinovehp syra, pomazánka z hermelín sýra, hermelínová pomazánka z cottage, falešná rybí pomazánka, cottage s hermelínem, cottage s s hermelínem, hermelínová pomazánka, recepty na hermelinovou pomazanku, recepty z hermelínu pomazánka, pomazanka cotage a hermelín, recepty pomazánky, hermelínová pomazánka recept, pomazánka hermelin sýru, pomazánka ze sýra cottage a vejcem, pomazánka z cottage, pomazánka ze sýru hermelín, nej recept hermelínová pomazánka

Suroviny:
sýr cottage, vejce, šunka, sůl, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu