Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Recept na přípravu smažených donutů se nám může zdát náročný, stejně jako nás může odradit doba kynutí, nezdravé smažení nebo drahý přístroj na jejich přípravu. Vyzkoušejte s námi snadné prstýnky, které sladký donut dokonale připomínají.
Donuty jsou křehké a nadýchané prstýnky z kynutého těsta, a ať už jsou posypané pouhou skořicí nebo mají náplň, polevu i zdobení, milují je děti i dospělí po celém světě. Vždyť denně se jich na světě vyrobí milion a všechny vyrobené se sní.
Jak připravit prstýnek s polevou?
Je to velmi snadné a rychlé. Připravte si formu na muffiny, alobal a recept na oblíbený moučník.
- Alobal přehneme a vytvoříme pevné ruličky o průměru cca 1 cm.
- Formu na muffiny vymažeme a vložíme do každého otvoru připravenou ruličku.
- Připravíme oblíbené těsto na moučník a naplníme je do sáčku.
- Plníme formu na muffiny těstem okolo ruliček a necháme v troubě upéct.
Článek z magazínu
Trochu jiná kobliha: Nadýchané jako donuty, křupavé jako croissanty. Znáte sladké cronuty?
Pestrobarevné donuty jsou stále v kurzu, pochutnáváme si na nich již pěknou řádku let. Přesně tak dlouho, že bylo třeba nabídnout světu nějakou jinou sladkost. A tak se zrodil cronut. V našich…
S polevou nebo jen tak?
Určitě doporučujeme polevu pro dokonalý vzhled i skvělou chuť. Mnoho společností nabízí možnost si polevy na moučníky zakoupit v polotovaru, který jen rozpustíte s tukem a nanášíte. Pokud si potrpíte na domácí polevu, navštivte náš receptář.
Článek z magazínu
Koblížky až z Ameriky: Donuty jsou lehké, nadýchané a polité sladkou polevou. Kdo by odolal?
Klasické české koblihy milujeme stále, v pomyslném koblížkovém souboji nad nimi v poslední době tak trochu vítězí donuty. Není v nich sice marmeláda, ale mají své trumfy v podobě pestrobarevných…
Milujete koblížky či donuty?
Jestli patříte mezi ty, kteří nedají na kynuté smažené bochánky a prstýnky dopustit, doporučujeme vám náš video-recept, který vám prozradí, jak na zlatavý moučník vyzrát. Můžete samozřejmě vyzkoušet i verzi pečenou v troubě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem
Přidáno před 15 hodinami

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno 21. 3. 2023 20:59

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno 21. 3. 2023 20:44

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno 21. 3. 2023 19:37

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno 21. 3. 2023 15:04

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno 21. 3. 2023 13:08
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.