

Falešná humrová pomazánka
Suroviny
- filé
- sůl
- majonéza
- bílý jogurt
- citron
- cukr
- worchesterová omáčka
Postup přípravy receptu
Filé uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem, špetkou cukru a kapkou worchesteru.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešná humrová pomazánka
-
Pokud vařím filé k tomuto účelu, nedávám ho do vody, nýbrž do mikrotenového sáčku a vložím na síto k ohřívání knedlíků a udělám ho na páře. Nevyluhuje se tím zbytečně do vody. Po uvaření lze ve stejném sáčku ponořením do studené vody rychle také zchladit. Můžete ho také vařit ve vodě bez sítka, ale v tom případě vršek sáčku přehněte přes okraj a pevně přitiskněte pokličkou, aby se do něj nedostala voda
-
Danny:
Mrkev (ani cukr) jsem nepoužil a nasládlé to bylo ažaž...
No, možná proto, že jsem místo filé použil humra (z plechu)
***
Mazal jsem bohatě na čtyři tenké plátky veky a k dokonalosti dotáhl měsíčkem z cibule a půlměsíčkem citronu (i s kůrou)
K tomu François de Rozay (Kaufland)
Obého bylo taktak akorát pro dva k výročí... -
Tohle je taková jemná, dietní pomazánka a skvěle se hodí k sýrovým tyčinkám, nám to tak moc chutnalo
+
-
Tak mi tam chybí nastrouhaná opražená mrkev, ta to osladí místo cukru, filé raději dělám na másle s kmínem a solí, aby se trošku opražilo - má lepší chuť. Přidávám i trošku čerstvě namletého pepře.