Obatzda - hermelínová pomazánka

recepty73 Kuchař: recepty73

2 - 3 porce Pomazánky 0 názorů

Suroviny

200 g vyzrálého Hermelínu (Camembertu)
1 středně velká cibule
50 g změklého másla
100 g smetanového sýru nebo žervé
1 lžička mleté sladké papriky
0.5 lžičky mletého kmínu
mléko nebo pivo světlé 10-ti stupňové, je-li třeba
sůl
pepř mletý
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyzrálý Hermelín dáme ztuhnout (ne zmrznout) do mrazáku, aby se dal dobře nastrouhat.

  2. Cibuli jemně pokrájíme, Hermelín nastrouháme na velkých slzách struhadla a obojí dáme do mísy, kam přidáme změklé máslo, tavený smetanový sýr nebo žervé (Lučina, Palouček...), mletou papriku, mletý kmín s pepřem a sůl dle chuti. Vše řádně promícháme a je-li třeba, můžeme pomazánku zředit mlékem nebo světlým pivem dle požadované potřeby.

  3. V Bavorsku by obatzdu podávali s louhovaným pečivem, my ji můžeme dle chuti podávat s chlebem nebo čerstvým pečivem, po namazání dozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou, případně jarní cibulkou, ředkvičkou...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 406 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obatzda - hermelínová pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: obatzda obadzda pomazánka recept hermelínová pomazánka hermelínová pomazánka recept obadtza obatzd

Zapomněl/a jsem heslo