Sušené špekáčky
Pokud máte kvalitní špekáčky od spolehlivého uzenáře, můžete je zkusit doma nebo na chalupě usušit. Pokud na ně vydržíte čekat minimálně 30 dní, budete odměněni jejich neobvyklou pikantní chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky 80 % masa a více, uvážeme po 3-4 ks, aby šly pověsit. Namočíme je do vody, poté vytáhneme a mokré zasypeme solí.
Krok 2: Sůl se na ně pochopitelně nalepí a to ve velké vrstvě, proto je poplácáme, aby vypadaly jako mírně pomoučněné.
Krok 3: Pověsíme je nejlépe pod pergolu, musí být ve stínu pěkně na vzduchu, nesmí na ně pršet a pak je úplně jedno, jestli je 30 stupňů. Nechte je tam měsíc, budou výborné.
Zveřejněno 9. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Moje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 15 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 19 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 19 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játra na špeku se šunkovou rýží
poirotka před 38 minutami
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 8 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 9 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 9 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 11 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 12 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 13 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 13 hodinami
Komentáře (8)