Sušené špekáčky
Pokud máte kvalitní špekáčky od spolehlivého uzenáře, můžete je zkusit doma nebo na chalupě usušit. Pokud na ně vydržíte čekat minimálně 30 dní, budete odměněni jejich neobvyklou pikantní chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky 80 % masa a více, uvážeme po 3-4 ks, aby šly pověsit. Namočíme je do vody, poté vytáhneme a mokré zasypeme solí.
Krok 2: Sůl se na ně pochopitelně nalepí a to ve velké vrstvě, proto je poplácáme, aby vypadaly jako mírně pomoučněné.
Krok 3: Pověsíme je nejlépe pod pergolu, musí být ve stínu pěkně na vzduchu, nesmí na ně pršet a pak je úplně jedno, jestli je 30 stupňů. Nechte je tam měsíc, budou výborné.
Zveřejněno 9. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Moje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Nejnovější recepty
Třešňová granita
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 23 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno 29. 6. 2025 16:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 1 hodinou
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 4 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 6 hodinami
Kakaový krém do řezů
Annanas před 6 hodinami
Komentáře (8)