Skořicové šišky se švestkovým pyré
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité lahodným švestkovým pyré.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,58 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 420,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme pod horkou vodou a vložíme do hrnce společně se skořicí, špetkou soli a asi 3 lžícemi cukru. Zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Krok 2: Během této doby rýži často mícháme, protože se mléko téměř vyvaří, aby se nelepila na dno hrnce. Rýži odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Mezitím uvaříme švestky i se slupkou a 2 lžícemi cukru. Po uvaření a scezení je rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
Krok 4: Do zchladlé rýže zamícháme vejce, dle potřeby zahustíme krupičkou či necháme povolit mlékem a tvoříme větší šišky. Vaříme je v osolené vodě asi 10 minut.
Krok 5: Šišky podáváme přelité švestkovým pyré a posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 23. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové šišky se švestkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LXL
Moje poznámka
Skořicové šišky se švestkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LXL
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 5 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 35 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 58 minutami
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko polotučné,
vejce,
skořice celá,
švestky,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)