Maková zmrzlina s tvarohem
Pokud máte rádi mák, máme pro vás recept na makovou zmrzlinu. Příprava je velmi jednoduchá a věřte, že kopeček domácí zmrzliny udělá radost dětem i dospělým. Zmrzlinu můžete připravit prostým vyšleháním ingredincí, ale pokud máte zmrzlinovač, udělá téměř všechnu práci za vás.
Postup přípravy
Krok 1: Mléko, mák, cukr a skořici za občasného míchání dusíme v rendlíku, dokud se mléko neodpaří, a necháme vychladnout.
Krok 2: Smetanu vyšleháme do polotuha.
Krok 3: Do smetany zašleháme tvaroh, pak přidáme makovou nádivku a znovu prošleháme. Podle chuti můžeme ještě přisladit.
Krok 4: V této fázi můžeme přendat hmotu do vaničky a nechat zmrazit. Pokud použijeme zmrzlinovač, necháme šlehat 40 minut.
Zveřejněno 26. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková zmrzlina s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYMXJ
Moje poznámka
Maková zmrzlina s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYMXJ
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 20 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 20 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 20 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamel
Kristynanelly před 56 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Majkas před 1 hodinou
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 2 hodinami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 2 hodinami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 2 hodinami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
iFanoush před 3 hodinami
Suroviny:
mák mletý,
cukr krupice,
skořice,
mléko,
tvaroh polotučný,
smetana ke šlehání
Komentáře (3)