Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Suroviny zhruba 6-8

400 ml mléka
160 g krupicového cukru - dle chuti
1 vanilkový cukr
18 g čokoládového pudinkového prášku
15 g kakaa
250 g tučnějšího tvarohu ve vaničce
200 g sladké 12% smetany
1 lžíce tuzemáku

Postup přípravy receptu

  1. Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pak zašleháme tvaroh, smetanu a rum. Místo šlehání můžeme směs rozmixovat.

  2. Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Mám výrobník zmrzliny s větší nádobou, kdo má s menší, tak musí snížit dávku.

Množství rumu nezvyšujeme, směs by skrz alkoholu nezmrzla moc pevně. Rum můžeme buď vynechat úplně, nebo nahradit kapkou nějakého rumového aroma.

Pracujeme s vychlazenými surovinami. Do výrobníku dáváme dobře vychlazenou směs.

Pokud zmrzlinu nezkonzumujeme všechnu najednou, tak ji s oblibou plním do nanukových plastových formiček a uskladním v mrazničce. Jednotlivé formičky nezaberou tolik místa a každý si odebere, když má na ni chuť.

Komentáře k receptu Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

  • Merylas Merylas (autorka receptu)

    Santte: Taktéž zdravím, mám výrobník zmrzliny Unold s kompresorem o objemu nádoby 2l. Nádobu plním zhruba z poloviny. V nádobě musí být vždy dostatek místa, aby se mohla už tužší hmota promíchávat. Při pořízení musíte počítat s vyšší cenou, ale přístroj máte vždy připravený a můžete v jednom dni dělat zmrzlinu opakovaně. Pak jsou podstatně levnější přístroje, ale tam je zapotřebí mít nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, takže tam musíte mít stále volné místo. :-) A zmrzlina se tam nedá udělat v jednom dni opakovaně. Vždy je třeba znovu nádobu několik hodin namrazit. U obou typů je povícero výrobců - značek o různém objemu nádoby. První typ - s kompresorem je větší a těžší. Druhý typ je menší. Kdo má málo místa v kuchyni, tak zvažuje i tohle. Já jsem se řídila tím, že ve větší nádobě méně zmrzliny udělám, ale opačně to nejde. A místa v kuchyni mám dost. :-) :-K

    Odpovědět

  • Santte Santte

    Dobrý den, mohu se zeptat jaký máte výrobník zmrzliny? a jaký je to objem? .... jsme 4-členná rodina, klukovi byl v lednu rok a zmrzlina bude osvěžení pro všechny :-). Vaše vypadá super, hlavně, že je tam tvaroh .... mňamka. Děkuji Ivet

    Odpovědět

Tématické fráze: zmrzlina z pudink co do zmrzliny nezmrzla zmrzlina z pudinku aby zmrzlina uplne nezmrzla čokoládová zmrzlina s čokoládovým pudikem a tvarohem pudinkem