Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: zhruba 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 254 kJ /
1 495 kcal
Bílkoviny49,47 g
Tuky42,25 g
Vláknina3,48 g
Cholesterol 136 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy217,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pak zašleháme tvaroh, smetanu a rum. Místo šlehání můžeme směs rozmixovat. Krok 2: Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.

Zveřejněno 13. 4. 2020 17:59

Poznámka autorky Merylas

Mám výrobník zmrzliny s větší nádobou, kdo má s menší, tak musí snížit dávku.

Množství rumu nezvyšujeme, směs by skrz alkoholu nezmrzla moc pevně. Rum můžeme buď vynechat úplně, nebo nahradit kapkou nějakého rumového aroma.

Pracujeme s vychlazenými surovinami. Do výrobníku dáváme dobře vychlazenou směs.

Pokud zmrzlinu nezkonzumujeme všechnu najednou, tak ji s oblibou plním do nanukových plastových formiček a uskladním v mrazničce. Jednotlivé formičky nezaberou tolik místa a každý si odebere, když má na ni chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3oE

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3oE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Santte: Taktéž zdravím, mám výrobník zmrzliny Unold s kompresorem o objemu nádoby 2l. Nádobu plním zhruba z poloviny. V nádobě musí být vždy dostatek místa, aby se mohla už tužší hmota promíchávat. Při pořízení musíte počítat s vyšší cenou, ale přístroj máte vždy připravený a můžete v jednom dni dělat zmrzlinu opakovaně. Pak jsou podstatně levnější přístroje, ale tam je zapotřebí mít nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, takže tam musíte mít stále volné místo. :-) A zmrzlina se tam nedá udělat v jednom dni opakovaně. Vždy je třeba znovu nádobu několik hodin namrazit. U obou typů je povícero výrobců - značek o různém objemu nádoby. První typ - s kompresorem je větší a těžší. Druhý typ je menší. Kdo má málo místa v kuchyni, tak zvažuje i tohle. Já jsem se řídila tím, že ve větší nádobě méně zmrzliny udělám, ale opačně to nejde. A místa v kuchyni mám dost. :-) :-K

Dobrý den, mohu se zeptat jaký máte výrobník zmrzliny? a jaký je to objem? .... jsme 4-členná rodina, klukovi byl v lednu rok a zmrzlina bude osvěžení pro všechny :-). Vaše vypadá super, hlavně, že je tam tvaroh .... mňamka. Děkuji Ivet

Tématické fráze:
zmrzlina z pudink, co do zmrzliny nezmrzla, zmrzlina z pudinku, aby zmrzlina uplne nezmrzla, čokoládová zmrzlina s čokoládovým pudikem a tvarohem pudinkem

Suroviny:
mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudinkový prášek, kakao, tvaroh ve vaničce, smetana 12%, rum

Přidat fotografie receptu