Třešňovo - rebarborová zmrzlina s tvarohem

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Nepečené a mražené 3 názory

Suroviny

150 g odpeckovaných třešní
150 g oloupané rebarbory
100 ml vody
50 g cukru krupice - dle potřeby
1 vanilkový cukr
250 g tvarohu - z vaničky
100 g smetany na šlehání
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru nakrájíme na plátky, přidáme třešně, vodu, cukr a vanilkový cukr. Za občasného promíchání necháme krátce povařit - rozvařit. Odstavíme a necháme důkladně vychladit. Pak smícháme s tvarohem a ušlehanou smetanou. Nemusí být ani moc tuhá.

  2. Směs dáme do strojku a připravíme zmrzlinu.

Poznámka

Všechny potřebné složky na zmrzlinu je důležité mít řádně vychlazené. Mám zmrzlinovač s namrazovací nádobou. Cukr dáme dle vlastní chuti.

Někdy se stane, že se zmrzlina neudělá moc tuhá, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak promícháme vidličkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Třešňovo - rebarborová zmrzlina s tvarohem

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    MiskaM: Děkuji.:-K

    cathleen: :-D Já bych měnila moc ráda, za Tvé pečivo vždy:-! A díky.:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Maruško, ty tvoje třešňové dobroty mě "ničí" :-D - a tahle obzvlášť :-! Škoda, že nejsi blíž, hned bych směnila třeba za kus čerstvého kváskového chleba! :-8

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Vypadá moc dobře a taky musí moc dobře chutnat <3 hned bych si dala. :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo