Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbené recepty na mražená jídla

Oblíbené recepty na mražená jídla

První vlaštovkou tepých měsíců bývá zahájení prodeje točené zmrzliny. Pokud tuto osvěžující dobrotu milujete, nemusíte čekat na její sezónu. Zmrzlinu si totiž snadno zvládnete vyrobit i doma. Výhodou domácí zmrzky rozhodně je, že přesně víte, co obsahuje. Můžete navíc experimentovat s příchutěmi, kombinovat různé druhy ovoce, zkusit zmrzlinu zeleninovou nebo i bylinkovou. Pokud si osvojíte tuto dovednost, zmrzlina vám už nikdy nebude chybět. Domácí mraženou lahůdku navíc klidně můžete nabízet návštěvám jako dezert, protože ji zaručeně nikdo neodmítne.

Základní ovocný sorbet vyrobíte i v obyčejném mixéru. Stačí, když zvolené ovoce necháte zmrazit, rozmixujete jej a dosladíte třtinovým cukrem nebo čekankovým či agávovým sirupem. Pokud fandíte smetanovým druhům, přidejte k ovoci hustý bílý jogurt nebo smetanu. Chcete si vyrobit domácího Míšu? Pak rozmíchejte měkký tvaroh s cukrem. Můžete, ale nemusíte přidat kapku smetany. Oslazenou tvarohovou směs pak ve vrstvách přendejte do formy na srnčí hřbet a jednotlivé vrstvy prosypávejte kakaem, nebo ještě lépe prolévejte Pikaem. Vršek zalijte ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládou a nechte zatuhnout.

Propadnete-li kouzlu výroby vlastní zmrzliny, vyplatí se investovat do zmrzlinovače. Je to přístroj, do nehož dáte zmrzlinovou směs a on ji pak promíchá, zpracuje a zamrazí do té správné konzistence, že bude k nerozeznání od kupované. Zmrzlinovač vám ušetří čas i námahu.

Více

1 2 3 16

Marie