Lahodnou rybízovou pěnu připravíte jen ze tří ingrediencí. Vychutnejte si ji
Malé červené bobule rybízu už na našich zahrádkách pomalu dozrávají. Zapomeňte však na klasickou rybízovou buchtu na plech s drobenkou. Podle receptu z našeho receptáře připravíte z rybízu moderní svěží dezert.
Honí vás mlsná, přijede neohlášená návštěva nebo prostě jenom chcete ochutnat něco nového? Recept na sněhovou pěnu s červeným rybízem je báječnou volbou, tento svěží a rychle připravený dezert jste nejspíš ještě neochutnali. Tak se do toho pojďme společně pustit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na rybízovou pěnu
Na rybízovou pěnu si nachystejte hrnek červeného rybízu, 1 vaječný bílek a 3/4 hrnku cukr krystal. Není snad jednodušší recept než tento. Odměřené suroviny pouze za pomoci šlehače vyšleháte do sněhové pěny.
- Aby se však dezert povedl, je potřeba správně oddělit vaječné bílky od žloutků. Způsobů, jak od sebe žloutek a bílek oddělit, existuje několik.
- Bílek by měl mít pokojovou teplotu. Studené vejce se totiž hůře našlehá. Z lednice je proto vyndejte minimálně půl hodiny předem.
- Vzhledem k tomu, že se pěna konzumuje syrová, pracujte pouze s čerstvými vejci z kvalitního chovu.
- Správně ušlehaný sníh poznáte tak, že se po vytažení metliček tvoří pevné špičky. Když pak misku se sněhem obrátíte vzhůru, dokonale ušlehané bílky budou držet.
- Pěnu vytvoříte i z rybízu mraženého. Nechte ho přes noc povolit v lednici a na pěnu pak použijte rybíz řádně okapaný.
- Rybízová pěna chutná božsky jen tak samotná, servírovaná efektně ve skleničkách, ozdobí však i další nepečené dezerty, lívance, ale i dorty.
Komentáře (1)