Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové karbanátky se sýrem

Receptů, jak zužitkovat cuketu, není nikdy dost - a smažené cuketové karbanátky patří mezi ty, které si rychle oblíbíte. Jsou křehké, šťavnaté a díky sýru i česneku krásně dochucené. Skvěle se hodí jako oběd nebo večeře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pejinka.d

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu očistíme a nastrouháme. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Sýr nastrouháme. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Do mísy dáme cuketu. Přidáme strouhaný sýr, cibuli, strouhanku, žloutky, česnek, osolíme a okořeníme. Vše promícháme. Krok 4: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lžící tvarujeme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Krok 5: Karbanátky smažíme dozlatova. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Hotové karbanátky můžeme podávat samotné nebo s bramborovou kaší.

TIP: Desatero rad na téma cuketa: rady a tipy

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NK5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NK5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Téměř stejné jsme měli o víkendu, jen pro vůni jsem přidala i anglickou slaninu. 😊 Děláme je často, dobré jsou i po studenu. 👍

Suroviny:
cuketa, sýr eidam, vejce, cibule, strouhanka, sůl, pepř mletý, česnek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu