

Křupavá makrela
Suroviny 2 porce
- 2 zmrazené makrely
- sůl
- mletý kmín
- mletá sladká paprika
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- na opečení máslo s troškou oleje
Postup přípravy receptu
Makrely rozmrazíme, zbavíme hlavy, ocasu a rozkrojíme podél páteře na polovinu. Páteř opatrně vyřízneme, makrelu očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou do sucha osušíme. Po 1 cm nařízneme kůži, po celé délce makrely.
Makrely posolíme, okmínujeme, posypeme červenou paprikou a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se strouhankou. Na pánev dáme máslo s olejem a rozpálíme. Nejdříve opečeme do zlatova stranu s kůží. Makrely obrátíme a dáme na ně prkénko se závažím a opékáme chvilku pomaleji. Po chvilce prkénko sundáme a dopečeme do zlatova. Prkénko dávám, aby byly rovné a propečené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupavá makrela
-
Simona Skolakova: Děkuju, sundám závaží a pak prkénko vemu rukou. Není v másle ponořené, akorát je lehce mastné a od páry. Pak ho ještě tou stranou na které bylo prkénko dám opéct, aby bylo křupavé. Já, když tu stranu s kůží peču do zlatova, tak, počítám, aby nebylo moc, protože ho budu ještě otáčet.
-
Nemusí to být špatné,naopak,akorát by mi zajímalo jak vyndaváš to prkénko z rozpáleného oleje