Křupavá makrela

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Ryby 2 názory

Suroviny

2 zmrazené makrely
sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
na opečení máslo s troškou oleje
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makrely rozmrazíme, zbavíme hlavy, ocasu a rozkrojíme podél páteře na polovinu. Páteř opatrně vyřízneme, makrelu očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou do sucha osušíme. Po 1 cm nařízneme kůži, po celé délce makrely.

  2. Makrely posolíme, okmínujeme, posypeme červenou paprikou a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se strouhankou. Na pánev dáme máslo s olejem a rozpálíme. Nejdříve opečeme do zlatova stranu s kůží. Makrely obrátíme a dáme na ně prkénko se závažím a opékáme chvilku pomaleji. Po chvilce prkénko sundáme a dopečeme do zlatova. Prkénko dávám, aby byly rovné a propečené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavá makrela

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Děkuju, sundám závaží a pak prkénko vemu rukou. Není v másle ponořené, akorát je lehce mastné a od páry. Pak ho ještě tou stranou na které bylo prkénko dám opéct, aby bylo křupavé. Já, když tu stranu s kůží peču do zlatova, tak, počítám, aby nebylo moc, protože ho budu ještě otáčet.:-K

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nemusí to být špatné,naopak,akorát by mi zajímalo jak vyndaváš to prkénko z rozpáleného oleje;-);-)

Tématické fráze: makrela ve strouhance top recepty makrela

Zapomněl/a jsem heslo