Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z červené řepy s kefírem

Jemná a vláčná bábovka, ve které se chuť kakaa doplňuje s nasládlou červenou řepou a svěžím kefírem. Výsledkem je nadýchaný moučník plný chuti, který potěší milovníky zdravějšího pečení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdraveskamcou zdraveskamcou

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 100 min

125 min (25 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu očistíme, uvaříme, oloupeme a rozmixujeme spolu s kefírem. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Formu na bábovku vymažeme máslem nebo tukem a vysypeme moukou (já používám nejraději strouhaný kokos, ale postačí i hrubá mouka). Krok 4: Řepu s kefírem přelijeme do misky a postupně přidáme vejce, olej, cukr, kakao, mouku, kypřicí prášek a zamícháme. Do připravené formy vlijeme těsto. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 1 hodinu. Zda je upečená, zkontrolujeme pomocí špejle, která po vytažení z bábovky musí zůstat suchá.

TIP: Kdy vyklopit bábovku po upečení

Zveřejněno 13. 10. 2025

Poznámka autorky zdraveskamcou

Tahle bábovka je úžasná nejen pro děti, protože vůbec nepoznáte, že je v ní schovaná řepa a kefír. Vyzkoušejte a dejte mi schválně vědět.

Další podobné recepty najdete na mém Instagramu: @zdraveskamcou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vP5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko kefírové, řepa červená, vejce, olej, kakao, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu