Jak upéct husu? Odhalíme vám tajemství dokonale křupavé svatomartinské pečínky
Pečená husa se šťavnatým masem a křupavou kůrkou nesmí chybět na žádném slavnostním stole při oslavě svatého Martina. Oblíbenou přílohou k pečené huse je červené či bílé zelí a bramborový knedlík nebo také lokše.
Pečená husa se může zdát na přípravu složitá, avšak stačí jí dopřát dostatek času na upečení. Tuto drůbež většina lidí vkládá do pekáče jednou do roka, proto by měla husí pečínka chutnat naprosto dokonale. Inspirujte se tímto receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct husu
Dopřejte si na svatého Martina pečenou husu, která chutná jako od babičky. Za takovou pečínku získáte chválu od celé rodiny.
Na přípravu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve z omyté a očištěné husy vyjměte vnitřní sádlo, které položíte na dno pekáče společně se stonky čerstvé majoránky.
 - Husu důkladně osolte na povrchu i uvnitř, stonky majoránky přidejte dovnitř husy.
 - Nyní do pekáče vložte husu prsíčky dolů, na ni položte další snítky majoránky a podlijte horkou vodou.
 - Pekáč přikryjte a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. Po půlhodině husu otočte, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.
 - Husu průběžně podlévejte vodou, polévejte výpekem a propichujte tukové polštářky. Podle potřeby také odebírejte vypečené sádlo.
 - Poté husu naporcujte, vložte zpět do pekáče a další půlhodinu pečte přikrytou.
 - Po uplynutí doby pekáč odkryjte a za občasného polévání dopečte křupavou kůrku.
 - Ke šťavnaté huse se skvěle hodí různé přílohy, vybírejte mezi oblíbenými knedlíky a bílým či červeným zelím.
 
Připravte si o svátečním víkendu pečenou husu s pomocí snadného videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. Získáte nejenom lahodnou pečínku, ale také husí sádlo, které můžete využít v mnoha slaných i sladkých pokrmech.
	
	
	
				
Komentáře (1)