Pomalu pečená husa s jablky a medem
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé hodiny, aby maso získalo šťavnatost a křupavou kůrčičku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 187 kJ / 1 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,27 g |
Tuky | 84,08 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 109,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Husu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř osolíme a okmínujeme. Dovnitř vložíme jedno jablko, zbavené jádřince a oloupanou cibuli. Další jablka přepůlíme a dáme stranou.
Krok 2: Husu vložíme do vyššího pekáčku, (dala jsem ji na mřížku, která je součástí pekáčku), přidáme trochu vody a pod pokličkou pečeme 120-130 minut na 170 stupňů. Po této době poklici i mřížku odstraníme, slijeme výpek.
Krok 3: Husu potom potřeme směsí medu a rozpuštěného másla, přidáme pokrájená jablka a pečeme dalších 90 minut dozlatova. Během pečení poléváme husu výpekem. Pokud se vypeče hodně tekutiny, částečně ji slijeme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s červeným (i s bílým) zelím s jablky.
Zveřejněno 30. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená husa s jablky a medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEZ2
Moje poznámka
Pomalu pečená husa s jablky a medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEZ2
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 8 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 29 minutami
Banánová bábovka
Noumik před 46 minutami
Rybízový sirup
gasli před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Koprová omáčka s hovězím masem
Ashelin před 1 hodinou
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 3 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 4 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 5 hodinami
Tématické fráze:
pomalu pečena husa,
pomalu pečená husa recept,
pečená husa s jablky,
nejlepší pečená husa,
husa na medu,
recept na pomalu pečenou husu,
recepty pomalu pečená husa,
recept pomalu pečená husa,
husa pomalu pecena,
pomalu pečená pečená husa,
husa s jablky,
pomalu pecena husa s jablky,
husa pečena pomalu,
recepty pečená husa s jablky,
pomale pečená husa,
husa na jablkách,
pmalu pečená husa,
pečená husa,
husa na medu recept,
pečená husa pomalu
Suroviny:
husa,
jablko,
máslo,
med tekutý,
sůl,
kmín drcený,
cibule
Komentáře (16)
No, asi máte štěstí, že si na vás Štěstí zasedlo
Mám to podobně, ale utěšuji se tím, že jsem "nedělňátko"
Přeji rozesmátého Silvestra