Co udělat z jehněčího masa? Poradíme několik možností, jak maso zpracovat
Jehněčí maso je často konzumováno ve velikonočním období. Jehněčí bývalo prvním dostupným masem po zimě a má navíc křesťanský význam. Symbolizuje Ježíše Krista, který se obětoval pro dobro všech. Poradíme, co z tohoto masa připravit.
Jehněčí maso není aromatické, ale může se stát, že zrovna koupíte maso z většího a staršího beránka. Nezoufejte, aroma z masa pomůže odstranit mléko. Stačí ho do něj naložit a nechat tak přes noc. Každopádně jehněčí maso je měkké a šťavnaté a rozhodně stojí za ochutnání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit z jehněčího masa
S jehněčím masem můžeme pracovat podobně jako s vepřovým.
- Tradiční je jehněčí pečínka, která je velmi oblíbená. Stejně tak jako pečená plec nebo kolínko.
- Delikatesou je jehněčí hřbet, který můžete upéct v celku nebo ho připravit jako minutku.
- Z plece i různých odřezků masa jde uvařit vynikající guláš, který nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se chutě krásně rozleží.
- Často v kuchyni zpracováváme také jehněčí vnitřnosti.
- Z kýty lze udělat vynikající omáčku, ale maso můžeme připravit i jako ragů nebo ho podusit.
Jehněčí maso se dobře kombinuje s aromatickými bylinkami i kořením. Často se používá v indické i asijské kuchyni a tak můžete tomuto masu dodat exotický nádech.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Jak upéct jehněčí kýtu? Poradíme postup, podle kterého se váš oběd povede
Lotus sušenky jsou skvělým základem moučníků. Poradíme, jak z nich připravit rychlý sušenkový řez
Komentáře