Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lukas

Snadný

Doba přípravy 490 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 480 min

490 min (10 min příprava + 480 min tepelná úprava)

Pomalu pečené husí maso je šťavnaté a jemné, ideálně doplněné tradičními přílohami, jako jsou knedlíky a zelí. Tento pokrm je dokonalou volbou pro slavnostní oběd či večeři, kdy chcete oslnit hosty a užít si pravou chuť tradice.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie63 kJ /
15 kcal
Bílkoviny0,25 g
Tuky0,50 g
Vláknina1,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu očistíme, potřeme uvnitř a ze všech stran solí a kmínem. Krok 2: Husu vložíme na pekáč a přikryjeme alobalem. Pečeme na 180 °C až 8 hodin. Záleží na velikosti husy, případně můžeme péct na nižší teplotu déle. Krok 3: Během pečení husu můžeme podlít vodou, aby se nepřipalovala. V polovině pečení husu obrátíme, aby se propekla z druhé strany. Před koncem sundáme alobal a propečeme kůrčičku.

TIP: Jak naporcovat husu

Zveřejněno 26. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llQ1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llQ1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Já teda nechápu tolik povyku nad receptem.Líbí se mi jeho prezentace;-):yes:já osobně žádné zelí nejíškuji,ale to je moje věc máme to tak rádi,husa krásně propečená;-):yes:a bramborové špalíčky proč né!!!!!Vždyť si každý může udělat podle sebe,ale mne se ten video recept moc líbí;-):yes::yes:
Někdy se mi zdá,že se hledá alespoň něco,aby se hanilo,těch receptů je tady opravdu přes 50tisíc.tak je možno si vybrat!!!!;-) a o jídle se vyjadřovat bléééé,mi taky nepřipadá zrovna vhodné,kolikrát se tady napomínalo,že se o jídle tak nemluví:-O
A doufám,že nebudu napadená v SZ za svůj názor:-D

Simona Skolakova: No právě! Je tu 50 tisíc receptů a z těch 50 tisíc je tu hodně těch, které se opakují mnohokrát, například klasicky pečená husa je tu přinejmenším 10x! :-O Naprosto nechápu proč. U tohoto receptu se snad ještě dá brát, že má hezkou videoprezentaci, ale jinak nám žádný nový poznatek nepřinesl. To je zase můj názor, žádný povyk, žádné hanění, prostě můj názor. A když ho vyslovím, počítám s tím, že někdo jiný může mít naprosto odlišný názor. Takže klidně sem s ním! :-)

já nechápu, proč se ty šišky po uvaření máčejí ve vodě...teplé? studené? pak se to hned nandavá, nijak mi uniká smysl...
a tolik jíšky do zelí, to teda taky nevím....

zizala: přesně tak, já bych je vůbec neházela do další vody, ale nechala chvilku okapat a pomastila sádlem, pak se nelepí a neblemcají:-), takhle to teda autor zchladil, a před podáváním stejně musel ohřát, čímž se to za mě jen zhorší...no nic, myslím, že už jsme tomu věnovali dost pozornosti:-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

lukas : video parádní ,uvítala bych jich víc - třeba u netradičně pletených housek - jinak husa,zelí i "špallčky " vypadají lákavě, dala bych si :yes:

Náhodou, mi se to video moc líbí. Dokonce i ty knedlíky dělám hodně podobně, jen je pak nedávám ještě do vody. Je tady všechno, co tu má být. Doba pečení, stupně, koření, jaké má být, nevidím chybu. :yes:

Ty bramborové šišky vypadají ovařeně, ble. Lépe je vařit nad párou a nebo pečlivěji hlídat dobu vaření.

No to je návod! Vezmeme husu a upečeme ji:-!

casino: Jak je vidět, milý casino, víte dobře, co se mě nelíbí: dříví v lese, sovy v Athénách a perník z Pardubic:-! 8-(

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
husa recept, husa, jak péct husu, recept na husu, jak se pece husa, pečeme husu, husa recepty, pečení husy, recepty husa, recept husa, recepty z husy, recepty na husu, top recept husa, jak pečeme husu, recept na pečení husy, pečená husa video, top recepty pečená husa, pečená husa, svatomartinská husa recept, jak upéct husu

Suroviny:
husa, kmín celý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu