

Husa
Postup přípravy receptu
Husu očistíme, potřeme ze všech stran solí a kmínem - i zevnitř.
Husu dáme na pekáč a přikryjeme alobalem, pečeme na 180° až 8 hodin. Záleží na velikosti husy, případně můžeme péct na nižší teplotu déle.
Během pečení husu můžeme podlít vodou, aby se nepřipalovala. V polovině pečení husu obrátíme, aby se propekla z druhé strany. Před koncem sundáme alobal a propečeme kůrčičku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Husa
-
zizala: přesně tak, já bych je vůbec neházela do další vody, ale nechala chvilku okapat a pomastila sádlem, pak se nelepí a neblemcají
, takhle to teda autor zchladil, a před podáváním stejně musel ohřát, čímž se to za mě jen zhorší...no nic, myslím, že už jsme tomu věnovali dost pozornosti
-
zizala: Máš naprostou pravdu, ale když ona je ta touha prezentovat se silnější
-
Alzbetina Prk.: OK, nebylo. Ale když už někdo točí takové video, mělo by být kuchařsky v pořádku. Protože má fungovat jako návod. Tohle tedy příkladné není.
-
No, ještě že se rcp jmenuje tak jak se jmenuje, že
-
zizala: Ale i tak nebylo nutné o nich psát "ble", že?
-
zizala: lenunka: Taky mám pocit, že studená voda měla napravit to, že se knedlíky převařily. Ale proč se s něčím takovým chlubit na videu? Tak to natočím příště a lépe!
-
Lenunka:
Ano, taky mě to zarazilo. Někdo asi takové knedlíky má rád, ale mě pohled na ně nedělá dobře. Vypadá to, že je potřebovali honem zchladit, proto je dali do studené vody. Jak píšu, lépe je nepřevařit a po vyjmutí z hrnce potřít olejem, aby se nelepily.
-
Simona Skolakova: No právě! Je tu 50 tisíc receptů a z těch 50 tisíc je tu hodně těch, které se opakují mnohokrát, například klasicky pečená husa je tu přinejmenším 10x!
Naprosto nechápu proč. U tohoto receptu se snad ještě dá brát, že má hezkou videoprezentaci, ale jinak nám žádný nový poznatek nepřinesl. To je zase můj názor, žádný povyk, žádné hanění, prostě můj názor. A když ho vyslovím, počítám s tím, že někdo jiný může mít naprosto odlišný názor. Takže klidně sem s ním!
-
Já teda nechápu tolik povyku nad receptem.Líbí se mi jeho prezentace
já osobně žádné zelí nejíškuji,ale to je moje věc máme to tak rádi,husa krásně propečená
a bramborové špalíčky proč né!!!!!Vždyť si každý může udělat podle sebe,ale mne se ten video recept moc líbí
Někdy se mi zdá,že se hledá alespoň něco,aby se hanilo,těch receptů je tady opravdu přes 50tisíc.tak je možno si vybrat!!!!a o jídle se vyjadřovat bléééé,mi taky nepřipadá zrovna vhodné,kolikrát se tady napomínalo,že se o jídle tak nemluví
A doufám,že nebudu napadená v SZ za svůj názor -
já nechápu, proč se ty šišky po uvaření máčejí ve vodě...teplé? studené? pak se to hned nandavá, nijak mi uniká smysl...
a tolik jíšky do zelí, to teda taky nevím.... -
casino: Jak je vidět, milý casino, víte dobře, co se mě nelíbí: dříví v lese, sovy v Athénách a perník z Pardubic
-
lukas : video parádní ,uvítala bych jich víc - třeba u netradičně pletených housek - jinak husa,zelí i "špallčky " vypadají lákavě, dala bych si
-
Náhodou, mi se to video moc líbí. Dokonce i ty knedlíky dělám hodně podobně, jen je pak nedávám ještě do vody. Je tady všechno, co tu má být. Doba pečení, stupně, koření, jaké má být, nevidím chybu.
-
Dajda:
No a co je blbě?
Je tu teplota, je tu časa i ten pepř bych vydýchal
Ten rcp je tu asi kvůliva tomu videu, jestlisenepletu
A že stejné vííídeo je i jinde, tak to už je jiná záležitost(ale to mi nevadí)
A že takřka stejný rcp je tu 14 dní (ten by mohl být podle vašeho gusta) tak o tom se tu psát nedoporučuje (a to mi vadí), ale protože mám skoro všechny husy rád, tak už to ani tak často nepíši, že -
Ty bramborové šišky vypadají ovařeně, ble. Lépe je vařit nad párou a nebo pečlivěji hlídat dobu vaření.