Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová bábovka

Hledáte-li recept na rychlou a hlavně vláčnou bábovku, upečte tuhle kefírovou. Je krásně nadýchaná, nedrobí se a přijde k chuti k snídani i k odpolední kávě. Formu můžete místo mouky vysypat kokosem, který dodá bábovce krásnou vůni.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libulka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Toto množství je do menší formy do objemu 1,2-1,4 l.

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 710 kJ /
3 038 kcal
Bílkoviny64,61 g
Tuky128,37 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy398,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme moukou nebo strouhaným kokosem. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Vejce s moučkovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté po troškách zašleháme olej. Krok 3: Do vaječné pěny přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a postupně vmícháme kefír. Krok 4: Větší část těsta nalijeme do připravené formy. Zbylou část těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Krok 5: Formu vložíme do trouby a pečeme 45–55 minut. Záleží na typu trouby. Správné propečení těsta zkontrolujeme špejlí. Krok 6: Po upečení necháme bábovku zcela vychladnout, pocukrujeme ji a nakrájíme.

TIP: Jak péct ty nejlepší bábovky

Zveřejněno 28. 3. 2022

Poznámka autorky Libulka

Nejsem velký milovník bábovek, říkám jim "dusivky", ale tato je díky kefíru fakt vláčná a jemná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kefírová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryz6

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kefírová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá a opravdu vláčná bábovka. Použila jsem polohrubou mouku a místo moučkového cukru krupicový a povedla se👍

Perfektní vláčná bábovka tohle není žádná dusivka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Povedla se a moc nám chutná. Ani jsme nestihla vyfotit bábovku vcelku 😂

Výborná, povedla se. Jen jsem neměla kefír, použila jsem tedy kyšku. Místo obyčejné mouky špaldovou a cukr třtinový.

Moje premiéra - bábovku s kefírem jsem ještě nezkoušela. Olej jsem díky zásobě nahradila máslem. Chutná díky kefíru lehce nakysle, je méně sladká, nadýchaná. Postup ale podle mého zavinil, že těsto hrudkovalo, musela jsem hodně dlouho míchat.

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, olej, kefír, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu