Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová bublanina s kompotovanými broskvemi

Hledáte neobvykle vláčný dezert? Vyzkoušejte tuto broskvovou bublaninu, kde hlavní roli hrají strouhané vařené brambory a minimum mouky. Vznikne jemný moučník k odpolední kávě, který vás překvapí svou lehkostí a šťavnatostí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby přípravy brambor

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby přípravy brambor)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech nebo pekáček o rozměrech 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vychladlé vařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Zavařené broskve necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Připravíme pekáček nebo zapékací misku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 4: V míse utřeme žloutky s cukrem. Vmícháme strouhanou kůru a šťávu z citronu, nastrouhané brambory a dvě lžíce hrubé mouky. Krok 5: Nakonec do těsta zlehka zapracujeme ušlehaný sníh. Krok 6: Hmotu rozetřeme do připraveného pekáčku. Poklademe zavařenými broskvemi a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 7: Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Upečený moučník necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. Krájíme na řezy a podáváme.

TIP: Jak uvařit celé brambory ve slupce

Zveřejněno 23. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpym8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpym8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, brambory, mouka hrubá, cukr krupice, citron, kompot broskvový, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]