Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka na způsob boršče

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie948 kJ /
227 kcal
Bílkoviny8,26 g
Tuky1,27 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory, po cca pěti minutách zelí a vaříme doměkka. Krok 3: Uvařenou řepu nakrájíme na drobné kostky a krátce před koncem vaření přisypeme do polévky. Krok 4: Polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, malou lžičkou octa a cukru. Krok 5: Rozdělíme na talíře, můžeme přidat lžíci husté zakysané smetany a posypeme petrželkou.

TIP: Oblíbené podzimní polévky

Zveřejněno 27. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka na způsob boršče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wY9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka na způsob boršče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wY9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jasně, že pro hodnotu polívky je lepší řepa syrová, ale ta uvařená by se mi líbila víc, protože polívečka by byla barevná a ne celá červená, Určitě ji vyzkouším

:yes::yes::yes: určitě by mi chutnala , boršč mám moc ráda a je to podobné <3 fotka je krásná, syrová řepa všechno obarví:-K souhlasím s yanull

<3<3Polevka vypada velmi chutne.:-K:yes:

<3:yes:

mysulka: děkuju:-)

magdalenka: taky děkuju:-8, máš pravdu s tou syrovou řepou - tak příště;-):-)

Ja by som dala určite repu surovú...nech sa jej chuť vyvarí do polievky.Inak:yes:

Vidím foto a už vím, kdo vařil ;-):-):yes::-K

Děkuju vám:-K
yanull ;-):-)

:-K:yes:

Tématické fráze:
priprava borsče, rajská polévka jako boršč, zeleninová polévka bez brambor, recepty polévky kulajda a boršč, bořšč zeleninová, boršč recept, zeleninová polévka se sladkým zelim, zeleninová polévka, boršč bez brambor, zeleninová polévka recept, boršť z červené řepy syrové, priprava polevek borsc, boršč s cuketou, cuketový boršč, řecká zeleninová polévka

Suroviny:
řepa červená, mrkev, celer, petržel, brambory, zelí, pyré rajčatové, bobkový list, koření nové koření, vývar zeleninový, ocet, cukr, olej, pepř, sůl, smetana zakysaná, petrželka

Přidat fotografie receptu