Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 866 kJ / 2 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,60 g |
Tuky | 19,20 g |
Vláknina | 5,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 545,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém.
Krok 2: Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému.
Krok 3: Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému.
Krok 4: Dáme do chladu na 24 hodin uležet.
Krok 5: Před podávání posypeme kakaem. taktéž můžem ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem nebo kompotovým.
Zveřejněno 23. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tiramisu po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLgN
Moje poznámka
Tiramisu po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLgN
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 36 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 42 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
tiramisa,
tiramisu po česku,
dobrý recept tiramisa,
tiramisu s ovocem,
ceska tiramisa,
originální recept na tiramisu,
mascarpone po česku,
italská tiramisa,
tiramisu recept,
tiramisu po česku recept mascarpone,
teramisu po česku,
tiramisu po česku s ovocem,
tiramisu polreich,
rychla tiramisa,
recepty tiramisa,
tirramisu,
recept na tiramisu,
originální tiramisu,
recepty.cz tiramisa,
čím ozdobit tiramisu
Suroviny:
piškoty,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
cukr moučkový,
káva,
rum
Komentáře (18)
dominooo: Takhle to tady prostě chodí, no...
Osobně mi recept nevadí, jen je tu už tolikrát, že to začíná být trapné.
1.zdenka 5 neuvádí že se jedná o pravé originální italské tiramisu, ale v názvu je jasně napsáno Tiramisu po česku.
2.Když tvrdíš že je to tradiční italský dezert, tak tím myslíš, jak se dělá dnes, nebo jak se dělal v době jeho vzniku tj.bez mascarpone? Jedná se v podstatě o moderní dezert, datuje se do padesátých let minulého století.
3.Nejen v Itálii, ale po celém světě má Tiramisu desítky variant s různými obměnami.
4.Myslíš že, když si někde v restauraci dáš Tiramisu že tam budou čerstvá vejce? To si nikdo na triko neveme. Sníh se nahrazuje šlehačkou
děkuji za Váš názor člověka to pohladí na srdíčku