

"Tiramisu" po česku
Suroviny
- Varianta na "italské téma"
- Dlouhé piškoty
- 2 kelímky zakysané smetany ZOTT
- 1 šlehačka Rama Cremefine
- 250 g tvarohu odtučněného
- 1 šálek instantantní kávy
- 6 lžic rumu (popř mandlového likéru)
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic moučkového cukru
- Forma na biskupský chlebíček potravinářská folie
- kakao na posyp
Postup přípravy receptu
V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.
Kávu smícháme s rumem a nalijeme si ji do hlubokého talíře.
Formu vyložíme folií a skládáme namočené piškoty v kávě na dno formy.
Na ně naneseme připravený krém a ten poklademe opět namočenými piškoty.
Dále vrstva krému a opět piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin.
Při servírování posypeme kakaovým práškem.
Poznámka od kuchařky
Používám ráda zakysanou smetanu ZOTT, velmi často jsem si všimla, že v ostatních jsou zahušťovadla, která tam samozřejmě nechci.
Moučník na obrázku byl v lednici jen 7 hodin, rodina nevydržela a chtěla konzumovat :-))
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Tiramisu" po česku
-
Robievam z nátierkového masla a sladkej smotany, je to výborné. Ale kakaom odporúčam posypať ešte pred chladením (podľa kuchára Emanuela), kakao vytvorí takú výbornú krustičku, a hlavne nedusí.
-
Marie:
-
přidávám fotky,je to
-
Marie: Maruško, můžu doporučit šlehačku v prášku od Dr.Oetkera. Je pevná a dobře drží tvar i do druhého dne
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... -
Ma někdo zkušenost se šlehačkou v prášku. děkuji
-
Iljusa:Ahoj, nezkoušela jsi nahodou rostlinou šlehačku v prasku_,nebo nemáš zkušenosti . Diky marie_
-
Jééé, to vypadá báječně. Už jsem uložila a určitě vyzkouším. Když bude vyvedený, přidám fotečky.
+13
-
zdravím, také už jsem vyzkoušela tiramisu a bylo velice dobré
...ale i přesto potřebuju radu, jak moc mají být piškoty namočené v té kávě? Já to měla asi moc, jelikož mi káva z piškotů vytékalá.
Díky -
je to dobý recept ale já dávám navrch ješte zavařené ovoce a
piškoty máčím do šťávy a rumu
hlavně sem potřeboval vědět kolik smetany a šlehačky díky :):) -
Moc zajímavý recept. A velmi oceňuji ten přídavek " po česku". protože co mi opravdu vadí, tak když někteří lidé vezmou název nějakého tradičního pokrmu, naprosto jej překopou a pak je prezentují pod stejným jménem. Pravé tiramisu je jen jedno. Toto české vypadá taky moc dobře, takže dávám bodík
-
Tak jsem vyzkoušela a recept je opravdu vynikající. Jen jsem přidala trochu víc cukru. Máme radši sladší
.
-
Ja si tady ctu vasi diskusi o slehacce a rikam si skoda, ze tady neco takoveho nemame, zejmena kdyz Svetlana popisovala to vanocni cukrovi a ty dve decky.
Az ted jsem si otevrela prislusnou stranku a koukam jak jelen, ze ta slehacka je italska a tudiz jiste tady k dostani
. Svetlo, diky za typ.
-
ty vado, to je chytrý
A já jak debil dělám 4 druhy krémů
. A ze šlehačky už jsem taky jednou stloukla máslo
Dám na vás, holky, a jdu do ní.
-
Papriko, to větší balení je bezva, že třeba na Vánoce ušleháš vše - máš hromadu krému - třeba i úplně neochucený - no a teď - třeba do košíčků vanilkový krém - přidáš, vanilkový cukr, nebo pudink, do trubiček čokoládovy - ochutíš kakaem, čokoládou, další uděláš třeba s karamelem a nakonec do zbytku nastrouháš křen, naplníš šunku, dáš si po půlnoci dvě decky a nohy na stůl
-
Já moc ráda používám jak Ramu na šlehání, tak i tu na vaření. Hlavně zaměnuju skrz cholesterolu
A tu na šlehání používám i na dia moučníky, jsem s ní spokojená a opravdu drží tvar i do druhého dne. Světli, tu šlehačku co dáváš odkaz vůbec neznám.