Tiramisu po česku

Iljusa Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 30 názorů

518

Suroviny

Varianta na "italské téma"
Dlouhé piškoty
2 kelímky zakysané smetany ZOTT
1 šlehačka Rama Cremefine
250 g tvarohu odtučněného
1 šálek instantantní kávy
6 lžic rumu (popř mandlového likéru)
1 vanilkový cukr
5 lžic moučkového cukru
Forma na biskupský chlebíček potravinářská folie
kakao na posyp
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.

  2. Kávu smícháme s rumem a nalijeme si ji do hlubokého talíře.

  3. Formu vyložíme folií a skládáme namočené piškoty v kávě na dno formy.

  4. Na ně naneseme připravený krém a ten poklademe opět namočenými piškoty.

  5. Dále vrstva krému a opět piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin.

  6. Při servírování posypeme kakaovým práškem.

Poznámka

Používám ráda zakysanou smetanu ZOTT, velmi často jsem si všimla, že v ostatních jsou zahušťovadla, která tam samozřejmě nechci.

Moučník na obrázku byl v lednici jen 7 hodin, rodina nevydržela a chtěla konzumovat :-))

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 723 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tiramisu po česku

  • Lalina Lalina

    Robievam z nátierkového masla a sladkej smotany, je to výborné. Ale kakaom odporúčam posypať ešte pred chladením (podľa kuchára Emanuela), kakao vytvorí takú výbornú krustičku, a hlavne nedusí.

    Odpovědět

  • dalimíra dalimíra(neregistrovaná)

    Marie::-p:no:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes::yes:;-)přidávám fotky,je to :yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Marie: Maruško, můžu doporučit šlehačku v prášku od Dr.Oetkera. Je pevná a dobře drží tvar i do druhého dne;-)
    http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Ma někdo zkušenost se šlehačkou v prášku. děkuji

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Iljusa:Ahoj, nezkoušela jsi nahodou rostlinou šlehačku v prasku_,nebo nemáš zkušenosti . Diky marie_

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jééé, to vypadá báječně. Už jsem uložila a určitě vyzkouším. Když bude vyvedený, přidám fotečky. ;-):yes: +13

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    zdravím, také už jsem vyzkoušela tiramisu a bylo velice dobré :-)...ale i přesto potřebuju radu, jak moc mají být piškoty namočené v té kávě? Já to měla asi moc, jelikož mi káva z piškotů vytékalá.
    Díky

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    je to dobý recept ale já dávám navrch ješte zavařené ovoce a
    piškoty máčím do šťávy a rumu
    hlavně sem potřeboval vědět kolik smetany a šlehačky díky :):):yes::-):-*

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    Moc zajímavý recept. A velmi oceňuji ten přídavek " po česku". protože co mi opravdu vadí, tak když někteří lidé vezmou název nějakého tradičního pokrmu, naprosto jej překopou a pak je prezentují pod stejným jménem. Pravé tiramisu je jen jedno. Toto české vypadá taky moc dobře, takže dávám bodík :-) :yes::-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Tak jsem vyzkoušela a recept je opravdu vynikající. Jen jsem přidala trochu víc cukru. Máme radši sladší ;-).

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Ja si tady ctu vasi diskusi o slehacce a rikam si skoda, ze tady neco takoveho nemame, zejmena kdyz Svetlana popisovala to vanocni cukrovi a ty dve decky.;-) Az ted jsem si otevrela prislusnou stranku a koukam jak jelen, ze ta slehacka je italska a tudiz jiste tady k dostani:-)). Svetlo, diky za typ.:-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O:-O ty vado, to je chytrý :yes::yes: A já jak debil dělám 4 druhy krémů :-//. A ze šlehačky už jsem taky jednou stloukla máslo :-D:-D Dám na vás, holky, a jdu do ní.;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Papriko, to větší balení je bezva, že třeba na Vánoce ušleháš vše - máš hromadu krému - třeba i úplně neochucený - no a teď - třeba do košíčků vanilkový krém - přidáš, vanilkový cukr, nebo pudink, do trubiček čokoládovy - ochutíš kakaem, čokoládou, další uděláš třeba s karamelem a nakonec do zbytku nastrouháš křen, naplníš šunku, dáš si po půlnoci dvě decky a nohy na stůl :-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Já moc ráda používám jak Ramu na šlehání, tak i tu na vaření. Hlavně zaměnuju skrz cholesterolu;-) A tu na šlehání používám i na dia moučníky, jsem s ní spokojená a opravdu drží tvar i do druhého dne. Světli, tu šlehačku co dáváš odkaz vůbec neznám.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tiramisu recept tiramisu z tvarohu tiramisu ze zakysané smetany tiramisu recept na tiramisu tiramisu z tvarohu recept recept tiramisu recept na tiramisu z tvarohu tyramisu tvarohové tiramisu recept tiramisu podle pohlreicha tvarohové tiramisu recepty tiramisu recept na tyramisu tyramisu po česku domácí tiramisu jahodové tiramisu recept dle pohlreicha recept tiramisu z tvarohu tiramisu se zakysanou smetanou tiramisu zakysaná smetana

Zapomněl/a jsem heslo