Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky

yanull yanull
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou základem české kuchyně, dají se připravit z jednoduchých a běžně dostupných surovin. Základem jsou uvařené brambory moučného typu, které se nastrouhají, pokud jsou studené, nebo se ještě teplé rozmačkají. Přidá se do nich vejce, hrubá mouka či dětská krupička, nebo obojí, sůl, někdy i škrob. Z těsta se vytvarují válečky libovolného průměru, ty se vloží do vroucí osolené vody. Knedlíky jsou skvělou přílohou k masům, k zelí nebo omáčkám.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ústřice

Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá.… Číst dál

Ústřicová omáčka

Kdo jedl někdy asijské jídlo, je pravděpodobné, že ochutnal i ústřicovou omáčku. Základem je… Číst dál

Utopenci

Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se… Číst dál

Uzenka

Uzenku mohli lidé poprvé ochutnat v roce 1891 na Zemské jubilejní výstavě. Podávala se teplá, s… Číst dál

Vafle

Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z… Číst dál

Vafle

Vajahit

Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Chmel

Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál

Chmel

Kukuřice setá

Kukuřice setá se od pradávna používá zejména jako potravina. V lidovém léčitelství je užitečná jako… Číst dál

Kukuřice setá

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Yzop lékařský

Yzop lékařský se od starověku používá jako léčivá rostlina a koření. Volně roste v zemích kolem… Číst dál

Zázvor lékařský

Zázvor lékařský pochází z Číny nebo z Indie. Je to rostlina z čeledi zázvorovitých, jako koření se… Číst dál