Degustace
		
Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje, někdy i v menší míře jiné potraviny, např. čokolády. Nejčastější degustace probíhají u vín, kdy degustuje sommelier, česky sklepmistr.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
		
Degustace je odborná ochutnávka, někdy i s doprovodným výkladem. Ochutnávají se většinou nápoje, někdy i v menší míře jiné potraviny, např. čokolády. Nejčastější degustace probíhají u vín, kdy degustuje sommelier, česky sklepmistr.
Beleše jsou něco mezi bavorským vdolkem a maďarským langošem. Připravují se z jednoduchého a… Číst dál
	Černá čočka beluga je potravina s vysokou nutriční hodnotou. Dováží se k nám z Kanady. Svými… Číst dál
	Bešamel je základní světlá omáčka, tradiční především ve francouzské kuchyni. Její příprava je… Číst dál
	Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál
	Bigos je tradiční polský pokrm, vaří se v Bělorusku a Litvě, své příznivce našel i u nás. Bigos má… Číst dál
	Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál
	Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
	Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál
	Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
	Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
	Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál