Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Digestiv [dižestiv]

yanull yanull
Digestiv

Digestiv je alkoholický nápoj, který je opakem aperitivu. Podává se po jídle, aby podpořil trávení a někdy dokonce, aby po opulentním jídle utišil žaludek. Tímto nápojem končívají hostiny. Známými digestivy jsou koňak, calvados a některé bylinné likéry.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Dezert, desert

Slovem dezert se označuje zákusek, většinou podávaný na závěr menu. Jde obvykle o malou porci… Číst dál

Dezert, desert

Dip

Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např.… Číst dál

Dip

Donut

Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál

Donut

Dort

Kdo by neznal sladkou dobrotu s názvem dort, z piškotového nebo třeného těsta, rozkrájenou na pláty… Číst dál

Dort

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Naposledy jste si prohlédli