Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruška

yanull yanull
Hruška

Hrušky lidé konzumovali už před 3000 lety. Toto oblíbené ovoce snižuje tlak a působí močopudně. Neméně významný je i obsah vlákniny. Dále jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků. Nejprospěšnější je jejich konzumace v syrovém stavu. Nicméně využijeme je i dalšími způsoby - vaří se z nich povidla, dávají se do moučníků, suší se z nich křížaly, a z kvasu můžeme vypálit výbornou hruškovici.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tramín

Tramín červený je rozšířený téměř po celé Evropě, ale nikde není dominantní. Jedná se o odrůdu… Číst dál

Trdelník

Trdelník je sladké pečivo, které se tvarem podobá velké kremroli, ale bez náplně. Připravuje se z… Číst dál

Treska obecná

Tato mořská ryba obývá chladnější vody Atlantského oceánu. Může dorůst až do délky 2 m a váhy 90 kg… Číst dál

Trojobal

Trojobal je způsob úpravy pokrmů. Nejčastěji se v kombinaci mouky, rozšlehaných vajíček a… Číst dál

Třešně

Třešně jsou velmi oblíbené ovoce, které se řadí mezi peckoviny. Patří mezi první, na které se vždy… Číst dál

Třtinový cukr

Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli