Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listová zelenina

yanull yanull
Listová zelenina

Listová zelenina je ta, u které konzumujeme nadzemní listy nebo stonky. Obsahuje chlorofyl, velké množství vitamínu C, kyselinu listovou a minerální látky. Patří k ní všechny druhy salátů, špenát, čekanka, mangold, rukola, ale také polníček. Listová zelenina se připravuje nejčastěji v syrovém stavu, obvykle ve formě salátů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Musaka

Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa… Číst dál

Musaka

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál

Muškátový oříšek

Naan

Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál

Naan

Nákyp

Nákyp je sladký druh pokrmu, který připravujeme z předem uvařené rýže nebo jiných obilovin, z másla… Číst dál

Nákyp

Nashi

Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál

Nashi

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli