Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta

yanull yanull
Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často se připravuje i s kostí, takové maso má lepší chuť a tukový okraj mu dodává šťavnatost. Kotletu lze smažit, péci, plnit nádivkou a dusit s různými omáčkami. Naložená v marinádě je vítaná u grilování.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Cuketa

Cuketa je jednoletá plodová zelenina, patřící do rodiny tykví. Je velmi oblíbená, zpracovává se… Číst dál

Cuketa

Cukr

Cukr je sladidlo, které příliš neprospívá našemu zdraví. Vyrábí se buď z cukrové řepy nebo cukrové… Číst dál

Cukr

Cupcake

První recept na tento malý dortík, cupcake, vznikl v roce 1796 v USA. Lidé si ho pletou s muffinem,… Číst dál

Cupcake

Čabajská klobása

Čabajská klobása je výtečná uzenina maďarského původu. Vyrábí se z vepřového masa, 2/3 objemu… Číst dál

Čaj

Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál

Čaj

Čekanka listová

Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a… Číst dál

Čekanka listová

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Naposledy jste si prohlédli