Vuřt

Slovo vuřt nám z pusy moc nejde, častěji říkáme buřt, ale v každém případě je to uzenina různé kvality, ze které můžeme připravit další lahůdky - péci je na pivu, naložit jako utopence, uvařit buřtguláš, nebo je připravit u ohýnku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovo vuřt nám z pusy moc nejde, častěji říkáme buřt, ale v každém případě je to uzenina různé kvality, ze které můžeme připravit další lahůdky - péci je na pivu, naložit jako utopence, uvařit buřtguláš, nebo je připravit u ohýnku.
Banán je velice žádaná komodita, která roste v mnoha zemích a do dalších se dováží. Ovoce, tvořené… Číst dál
Banket je nejnáročnější a nejsložitější způsob občerstvení, ke kterému je třeba školený personál.… Číst dál
Banketky jsou drobné kousky pečiva z jemnějšího kynutého těsta, někdy jsou označovány za tiché… Číst dál
Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm… Číst dál
Basmati je druh dlouhozrnné rýže, která se při vaření neslepí. Má dva roky "stárnout" v suchu a… Číst dál
Povijnice batátová nebo jedlá je tropická rostlina, jejíž hlízy známe jako sladké brambory. Hlízy… Číst dál
Kešu ořechy patří do zdravého jídelníčku. Jsou skvělým doplňkem stravy, protože organismu dodávají… Číst dál
Makadamové ořechy pochází se stromu Makadamie, který je plodí. Jsou považovány za jedny z… Číst dál
Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál
Pekanové ořechy jsou podobné ořechům vlašským, ale mají podlouhlejší tvar a jsou chuťově sladší.… Číst dál
Řečík pistáciový (pistácie pravá) je malý strom z čeledi ledvinovníkovité. Vyhovuje jim suché až… Číst dál