Den mrkvového dortu
Národní den
Den mrkvového dortu slavíme každý rok 3. února. Jde o oblíbený dezert, při jehož přípravě se do těsta přidává mrkev. Právě díky ní je tento moučník vláčný a přirozeně sladký. A mohou si dopřát i ti, kteří si hlídají štíhlou linii. Ve většině receptů nechybí ořechy.
Mrkev patří mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Protože je přirozeně sladká, je vhodné ji nastrouhat a přidávat do těst na pečení koláčů či dortů. Dezerty díky ní získají krásnou barvu, vláčnost a příjemnou chuť. Na našem webu najdete velkou spoustu receptů na přípravu mrkvového dortu. Jedním z nich je například vláčný mrkvový dort.
Jak na mrkvový dort
Mrkvové moučníky jsou snadné na přípravu. Hodí se do nich mleté či nasekané vlašské ořechy. Ne nutně musíte péct celý dort, zkusit můžete třeba vynikající mrkvové řezy s celozrnnou moukou a kokosem
Mrkev je celoročně snadno dostupná a levná zelenina. V našem jídelníčku by rozhodně neměla chybět.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den mrkvového dortu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 10 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 11 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička